fredag 30 januari 2009

Linnesjön på lördag och WO på söndag


Sydöst om Skillingaryd ligger den här trevliga sjön. För 3 år sedan var det tävling på Hinsen som ligger en stunds bilåk härifrån. Det var ett mer än godkänt pimpelvatten med segrarvikt runt 5 kg. Hoppas att Linnesjön, som dessutom är ganska lik till formen bjuder upp till ett liknade fiske. Då var det ett par dec. snö på isen. Det finns inte nu men det kanske inte har nån märkbar betydelse. Jag har tittat ut en startplats drygt 2 km från starten(längst söderut). Efter den lilla ön nära land kommer en svag udde med ett tydligt grund en bit från land. Tänkte bottenfylla där till att börja med;-).
Söndag är det en tävling i Ryd på en liten, liten pöl ca 1 km lång. Luktar gramstrid lång väg och lägger nog in ett fritids/träningspass på nån av hemmavattnen: Barnsjön/Växjösjön/Trummen/Helgasjön istället. Kanske ska jag försöka göra en liten film a la Samuelsson. (om det nappar). /Fredric Ankarberg

onsdag 28 januari 2009

Namnsdag

Så var det dags att fira igen, för i dag har jag och alla andra Karl namnsdag.
Hemma på Paradice 28 blir det rårakor och lingonsylt men på Drottningholm ryktas det om rådjurssadel.
Just maten kan man väl vara avundsjuk på när det kommer tillkungen men det är inte det värsta...
Han har inte gått så där jätte bra på tävlingarna för vad jag kan se har han bara vunnit 4 st medaljer som han fäst på slaget.
Men den där tävlingen som han vunnit svärdet på där skulle man viljat vara med. Antar att den gick på hans hemmavatten (Mälaren) och att övriga inte tränat lika hårt innan!?!
/Karl Fredrik Samuelsson

tisdag 27 januari 2009

V-serien resultat


Klicka på bilden för att läsa den.

V-serien resultat

Klicka på bilden för att läsa den

V-serien resultat


måndag 26 januari 2009

Fiskeledig!

Inget fiske på 14 dagar!!!
Hur det ska gå får vi se men det är nästan spikat att jag inte kommer ut nått de närmaste 2 veckorna.
Snön som fallit har gjort det nästan ofiskbart i närområdet så det faller sig ganska så lämpligt med ett uppehåll.

Jag ska göra några inlägg om taktik och annat under uppehållet så håll utkik!

/Fredrik Samuelsson

lördag 24 januari 2009

Spöklikt på Kvesen.

Mina sju dvärgar...
Är det is?

3 grader och ihållande pissregn hela dagen. Rejält nerkyld blev man när vattnet sipprade in både här och där. Det låg ett äckligt dimregn över sjön och det blev aldrig riktig ljust idag. Isen var dryga decimetern och obehagligt svart med några centimeter vatten på. Man var aldrig 100 på att det verkligen var is under.
Fiskade mig upp i det vänstra kaninörat men fick knalla tillbaka utan napp. Efter ett par timmar, nära starten fick jag en riktigt pytteliten. Stärkt av framgången att klara namnet pillade jag upp ytterligare 6 i samma form innan dagen var till ända. 7 fiskar som tillsammans med påsen vägde 95 gram...Tror jag kom 5:a eller 6:a på det idag. Vinnaren slog till med hela 170 g och tvån inte långt efter med 140.
Kontrastrik vecka med nära 12 kg i onsdags och under hektot idag. I morgon är det lag DM på en sjö som ligger oroväckande nära dagens...Enligt sägnerna ska den dock hålla ett bra bestånd bättre fisk och det hoppas jag är sant.
/Fredric Ankarberg - dyngsur


fredag 23 januari 2009

Kvesen i morgon 24/1

Klubbtävling i morgon och ett helt nytt vatten för alla deltagande!
Bland det roligaste som finns tycker jag när man helt förutsättningslöst kliver ut på isen utan minsta historik att falla tillbaka på.
Tävling är det och min plan är att starta tillsammans med eller iaf ha uppsyn på många andra. Hoppas på att få lite hjälp av de andra på fiskedjup och annat innan jag joggar in i den stora "tarmen" och hittar ett eget "vinnarställe" med liknande förutsättningar. Springer jag ner först utan den värdefulla infon är risken stor att jag gör en felbedömning och kommer in med antingen för liten vikt eller har gått ifrån ett troligt vinnarställe.
Ingen inplanterad Gös eller annan dårskap föreligger så detta är ett spännande ofiskat vatten där naturen har gått sin egen väg. Facit får visa om abborren trivs här bland alla vikar och sund.
Jag kommer iaf njuta varje sekund av frisk luft och min favoritsysselsättning! /Fredric Ankarberg

V-serien 3 Viggesjön

I morgon är det Viggesjön som gäller och om vädret blir som utlovat så tror jag att det kommer att bli bra fiske.
Sjön håller mycket stor fisk så det gäller att ha rejäla grejor, blir inte förvånad om det kommer upp 10 fiskar över kilot och kanske ett riktigt monster!!
Det är skyltat från E14 i Matfors och sedan via Matfors centrum upp till Vigge. Starten är vid Näset i Sör Vigge och det sitter en skylt där med.
Startavgiften är 60:- och gratis för jun.
Priser delas ut enligt gällande distrikts lista.
Cfc sponsrar med medaljer till pallplacerade i resp klass så kämpa på i morgon.

/Fredrik Samuelsson

torsdag 22 januari 2009

Mera tafsmormyskor!







Urbans fina mormyskor till tafsfisket finns nu även i en större variant med en Kamasan storlek 10.

Dessutom en specialare till Björköfjärden och liknande fiske. En rejäl wolframbit på Kamasan storlek 8 med gult och rött lim.

På filmen visas vad jag tycker är en riktigt bra betespresentation till SUPERPIMPEL.

Du kan själv "ställa in" hur du vill att myskan ska hänga genom att försiktigt ändra vinkeln på öglan med en tång. Tänk på att maggoten lyfter mormyskan. Alltså bör man testa med bete på för att få en rättvis bild hur den beter sig. På filmen har jag hittat en "inställning" som passar min filosofi. /Fredric A

onsdag 21 januari 2009

Finska ÄR svårt!

Har nyligen hittat till googles översättningssida som är väldigt bra på många sätt och vis. Ibland blir det dock lite gissningslek över det hela. Detta mail från Finland blev väl sådär bra översatt men med lite fantasi går det ju:-)
För er som vill testa själva med nåt: http://translate.google.com/

Prenumeration Meddelande: göra is-/ siimatilauksen. Med vänliga hälsningar status följande produkter: VIM 34 mm 4 bitar, VIM 38 mm 4 bitar, VIM 42 mm 4 st. Riktlinjer som i rymden gäller enligt följande: Stroft GTM transparent 0,18 mm 3 rullar, 0,20 mm 4 rullar. Om en produkt är inte tillgänglig eller så är oklart, ottanette e-kontakt. Lever för, helst så snart som jag, och 4 av eurons bekostnad till mitt hus. Högaktningsfullt Petri

News!



Några nya grejer inlagda. Jumbo de luxe med korkhandtag. Ni som inte har testat Jumbo spöt till djupfisket har en ny dimension som väntar på er:-)
Krokarna är modeller som har utgått men nu återkommer på begäran. Balanspirkar är väl inget för det normala tävlingsfisket men ett kul inslag vid fritidsfiske tycker jag. Ut å jaga matfisk!
/FA

Skön seger på Söraby!!

Såg de här hålen på hemvägen och fattar inte varför man borrar så här tätt på en sjö med så stor potential?
Lite småkyligt tyckte jag det var på morgonen. Ingen utgångstid gäller på onsdagar, man börjar fiska direkt. Min promenad upp till norra änden var alltså helt meningslös och dyrbar tid per kilometer.

Jag gick enligt planen nästan ända upp nordöstra änden. 10 hål senare var jag fortfarande helt utan...märkligt att man nästan aldrig hamnar rätt från start. Fiskade mig tillbaka ett par hundra meter sedan drog jag upp och travade över till västra sidan. Tomt här också och nu började en tanke på tafsspö komma krypande...

Slog hål söderut med ca 50 meters lucka men kände inget. Mittemot starten avslöjade jag en veteran som hivade upp en 50 grammare. Gick förbi honom 150 meter och fick mina första abborrar här. Ett tiotal mellan 20-75 gram och positiva vibbar med helt oborrat hela västra kanten!

Borrade med 10-12 meter mellan hålen på 1.5 meters kanten( ca 30 meter från land)

45 hål senare var tävlingen slut och hade max 5 bomhål på sträckan. 30-40 st som bäst i hålen och snittade någonstans runt 40 gram. Fick en 250 grammare som bonus på slutet.

Körde med 38:an s/g hela tävlingen och trekrok storlek 14. En maggot var bra att dra igång på i hålen. Sedan gick det utan.

Vägde in 11 737 gram och vann ganska komfortabelt på det!

Olof Nordgren (jag och namn! Men kanske heter han nåt sånt) var 2:a på 7800 g

3:an 7100 g och 4:an 6900 g . Sen jämnt neråt i vikterna bland de 40 startande.

/Fredric Ankarberg - Glad Vinnare i dag!

måndag 19 januari 2009

Onsdagstävling på värsting-sjö!

Är helt enkelt tvungen att ta ledigt från jobbet på onsdag när det är drabbning på Kronobergs bästa pimpelsjö. I alla fall om man vill tro på alla andra för själv är jag helt grön på SÖRABYSJÖN i Rottne (The Ark:).
8-10 kg är det ofta men även mera förekommer. Dessutom jämnt på höga vikter på flera olika ställen vilket avslöjar ett riktigt fett bestånd. Detta ska synas av på onsdag och jag är redan rejält taggad för lite plock-plock. Det har varit lite för snålt på isarna hittills här hemma och kanske har man sin första 5+ påse här. Eventuellt kommer en bladda snö innan onsdag men jag får för mig att det kan vara bättre än det här glastaket vi har fiskat på hittills. /FA

Sjukligt dåligt väder på G


yr.no varnar för massor med snö på Viggesjön och även snöfall på tävlingsdagen.
Med SMHI så vet man ju att det inte alls är säkert att det blir så men deras Norska kollegor är ett strå vassare även på långtids prognoser och som sagt ser det inte alls bra ut.
Håll tummarna att vi slipper 3 dm snö på 60 cm tjärnis!
/Fredrik Samuelsson

söndag 18 januari 2009

Nytt försök från lördagens invägning

Jämtland i snödrev

Lägger först upp filmen från gårdagen slaktar fiske av Jangler.

Åter till verkligheten och fiske med Sundsjöfiskarna på Mårdsjön i Stugun.

Fisket var efter omständigheterna bra för vissa men likt gårdagen blev jag kraftigt distanserad av segraren. Största påsen vägdes in av Lennart Johnsson och i den låg det mestadels matabborrar. I min påse var det blandade fiskar och även några mörtar slank med. 4.5kg räkte till en 6e plats och denna helg är den sämsta placeringsmässigt denna säsong.

Nya tag nästa helg då V-serien går på en mycket bra sjö och jag räknar med stora påsar.

Grattis Fredric Ankarberg till SM 2010 !

2:a på DM3 på lilla Flyxen

Starten var vid badplatsen och jag chansade inte utan gick till grundkanten till vänster tillsammans med 20 andra. Började för långt ut som vanligt och brottade upp en 2 kilos Gädda i andra hålet. Var lite lost första 45 min innan jag hamnade på rätt spår men fick sedan en halvtimme att borra på innan allt var uppsvarvat. Körde lite tafs och singelmyska i gammelhålen och tog några extra innan det efter 2 timmar precis som väntat var gonatt.
10 pinnar till fick jag efter kl.12 men mina 2355 g var troligen värst i klungfisket vilket känns bra. Ettan hade kappt ett hekto mer men honom såg jag inte till så jag tror inte han var i "min" klunga utan hade nog hittat på nåt eget trix.
Jag gillar verkligen inte att fiska ihop med så många men nu var det SM platsen som var prio 1 och utan att ha räknat ihop resultaten från alla deltävlingar hoppas jag och tror att det fixar sig.
En sexa och en två, totalt 8 p borde räcka till en av de 6 SM platser som Kronoberg skickar iväg.
Nästa helg väntar lag DM och eventuellt klubbtävling. /Fredric Ankarberg

lördag 17 januari 2009

DM3 Söndag


3:e och sista DM tävlingen i Kronoberg läggs på en liten pöl ungefär lika stor som pissdammen i Frödinge. Drygt en kilometer lång och ca 500 meter bred.
Hoppas verkligen att det sprutar abborre ur hålen annars är det schweizerost av Flyxen efter 45 minuter. Det gäller att vara med från start om man ska ha chans.

Kommer inte ha vare sig taktik eller förhoppningar men för att åka till SM 2010 måste jag lyckas med en topp-placering. /FA

Fisket på Tiken som väntat riktigt uselt!

Började med standard: 38:an s/g
Jag vann biljakten till parkeringen på morgonen också! Fick vänta 10 minuter på nästa:-)
Nu kom det sura fisket som tur var inte som en överraskning. Jag struntade i alla utsvävningar på jakt efter djupkanter, grund osv. Detta testade jag för tre år sen utan framgång så idag drev jag fram längs strandkanterna på 1-3 meters djup.


Det tog trots det nästan 2 timmar innan första pillet. Normalt sett skiter man i ett pill och drar vidare men i Kronoberg i den dagsform som sjöarna visar upp får man allt vara mer nyfiken.


Jag la resten av krutet här och fick 3-4 st på 38:an med 16 krok innan jag bytte till nya tafsmyskan. Fick ett tiotal på det innan myrorna ledsnade på det med. Singelmormyska funkade ytterligare en halvtimme men sista 45 var det stendött. Fick en 2 hektos faktiskt i ett gammelhål vilket får räknas som anmärkningsvärt!


655 gram fick jag ihop och det räckte till seger idag. Tvåan hade drygt 500 g på 1 st abborre(!). Sedan var det ett skutt ner till 200 och därefter jämnt värre.


Trist fiske men en fin dag med frisk luft. /Fredric Ankarberg


Cfc slaktar med 55an

I dag var det Janglers dag i V-serien 2 på det inte allt för hyllade vattendraget Öjesjön.
Jangler får själv kommentera det hela:

Ja vad ska man säga, förmodligen hela Norrlands mest orättvisa sjö och det blidde för en gångs skull min tur att rocka. Bestämde mig i veckan att gå till ett ställe där jag tidigare har haft lite fisk och att inte ge upp för tidigt i området.
Taktiken vart helt lyckad och med tur och bra materialval så klippte jag till med nytt sjörekord 14 520 g vilket känns riktigt skönt då detta var deltävling 2 i serien och jag inte kunde vara med i första.

Det som jag mest gråter över är att original 55:an som Ankarberg handknackade till mig är ett minne blott då en kilos firre tog både spö och pirk när det var kvarten kvar.
FA jag kommer med en beställning ikväll på lite nytt material.

Det kommer lite film och annat roligare senare ikväll :)

//Jangler


(Competitions Bergman stark tvåa idag med 6 500 nånting. Även Samuelsson slank in bland de tio bästa på 2 200. Bra jobbat boys!/FA)

fredag 16 januari 2009

Några kilon (Varning för vuxet innehåll)

Öjesjöns taktiken inlagd eftger den tragisaka filmen nedan! Bara att borra sig igenom mitten av sjön och hoppas på de stora!!!




Stjärnskottet sin vana trogen ringde från tåget och sa att han skulle bjuda på rullkorv om jag hämtade han på stationen kl.16.25....


Vad ska man säga när en så fiske intresserad kille ringer??


Man har ju ett visst ansvar,________ och det som Svensk tar man ju!


Väl inne i bilen drog vi direkt till stugan som inte ligger mer än 1,5 mil från morgondagens tävlingsvatten.


Stannade till på ICA för att proviantera men det visade sig när vi kom fram att Muran var välutrustad i lådan. Även denna gång och snabbt som fan åkte de första ölen ner i strupen. Innan maten hanns även med en klaring och festen var bara i sitt sköte. Bastade ner oss lite innan invägningen som visas ovan.



I morgon är det bara massor med poäng som gäller inget annat och för Muran att för första gången vara med på en sjö där det inte bara är att hästdra!!


Lycka till i mogon ni som ska ut!


/Fredrik Samuelsson

Tiken i morgon


Ännu en svartlistad sjö har på nåt märkligt sätt utsetts till tävlingsplats i morgon. Klubbtävling och AFK Borrens klubbstuga ligger ett underarmskast från sjökanten. Precis som många andra smålandssjöar har det planterats in Gös i Tiken. Denna suveräna rovfisk som likt Vikingarna på sin tid våldsför sig på allt levande nattetid och lämnar endast en liten minnesbild kvar av vad som en gång existerade.
Deltog här för 3 år sedan och hade SM i VM i OS i isborrning. Drev fram på mitten, utanför uddar, hittade grund, gick in i vikar och ut igen och gjorde i princip hela registret utan resultat.
Självklart har jag förträngt både vikter och resultat men jag antar att det var vinst på kilot och att jag var långt ner med ett fåtal kolsvarta 10 grammare.
Hur som helst är det tävling och jag åker dit för att ge Tiken en andra chans och förhoppningsvis lärt mig av förra gången vad som krävs för att vinna här. /Fredric Ankarberg

Tafsmormyskor!

Urbankrokens nya myskor specialgjorda för tafsfiske finns i webshopen.
Mycket fina såklart och med äkta wolfram och glitterlim.

Urban och den innersta kretsen har testat under en period med mycket bra resultat därför läggs de nu till sortimentet.

Kroken är en Kamasan i storlek 12 och de finns med blått eller lila lim.

http://vimpirken.com/default.asp?c=shop&cat=86&subcat=87

torsdag 15 januari 2009

Kedjor

En liten nyhet i webshopen.
Leif i Mörlunda, den trevliga pricken, har gallrat i frugans smyckeskrin och böjt ihop ett gäng kedjelänkar åt ViM och de ligger sedan några minuter på sin hylla på: http://vimpirken.com/default.asp?c=shop&cat=84&subcat=85

Två längder finns. En lång variant för den våghalsiga: 23 mm och en kortare för den återhållsamma: 18 mm.

2 pack korta - 20 kr
2 pack långa - 22 kr

/FA

Västernorrlands serien del 1 öjen resultat

Så äntligen eller jag kanske inte väntade så mycket på att få se elendet men nu har jag fått resultaten från lördagens tävling på Öjen i Njurunda.
Fick inte några andra klasser med i mejlet så jag publicerar det som jag fick.
Nu på lördag går ju som bekant den andra deltävlingen i V-serien men inte på utsatt sjö som var Vegsjön utan den är flyttad till Öjesjön som om möjligt är ännu sämre än det första alternativet så räkna med stora omkastningar i resultatlistorna vid nästa uppdatering.

Poängsystemet i serien är 1000 poäng till vinnaren varje deltävling och sedan poäng till de bakomvarande i förhållande till respektive vikt så man är ju inte helt borta med 533p om de stora mot förmodan skulle visa sig bitvilliga.
Jag har fiskat på sjön säkert 30 ggr och känner den utantill och därför så vet jag hur svår den är och det finns bara en taktik det är att jaga stor fisk och helst dem på kilot och däröver...

-----------------------------------
Janne Johansson SFK Storfiskarna
3150g
1000p
Egon Rongden
2870g
911p
Mikael Rehnman Öbacka sfk
2860g
908p
Andreas Bergström Competition FC
2165g
687p
Anders Isaksson Sportfiskarna
2055g
652p
Krister Hamrin Öbacka sfk
1930g
613p
Fredrik Samuelsson Competition FC
1680g
533p
Leif Frank Matfors sfk
1600g
508p
Anders Johansson Trieana
1560g
495p
Håkan Jonsson Öbacka sfk
1345g
427p
Jens Hamrin Öbacka sfk
1030g
327p
Urban Melander
845g
268p
Sven-Erik Hälldin Trieana
625g
198
Tom Falk Matfors
615g
195p
Klas Pettersson Öringen
450g
128p
Anders Bergman Competition FC
275g
87p
Karl-Erik Burström Öbacka sfk
130g
41p
Håkan Falen Öringen
125g
40p


/Fredrik Samuelsson

söndag 11 januari 2009

Medioker insats men hoppet lever.

Kronoberg bästa gnetfiskare! L. Olsson

Mitt startställe med läskigt branta kanter ner mot avgrunden (13 meter). Tyvärr fisktomt precis som mina två andra reservplatser. Först när jag sprang på dagens suverän Lasse Olsson kunde jag efter 2 1/2 timma fiska hem en 6:e plats. En topp-placering är vad som krävs på 3:e och sista DM nästa helg om jag vill åka på SM 2010.


Idel blygsamma vikter i dag också. Lasse vann på 2600 g. Tvåan vägde in hälften och jag alltså 6:a på löjliga 852 g. Inget att sura ihop över men ett ynka hekto hade gjort underverk på placeringen. /FA

10+ säsongens 3e bigbag

"sedan man började åka till Sundsvall har man lärt sig att diska, ska bli skönt att komma hem i kväll och vila upp sig"
Osäkert om vem som har mest.

Äntligen Jämtland i dag med allt vad det innebär.
Km serie med Sundsjöfiskarna.

Det var Mörstsjön i Stugun som i dag fick besök av 30 talet fiskare från Sundsjöfiskarna. Kanonväder



Kanonväder och inte allt för blåsigt.

Jag gick på tips från Jämtlandskrokens tävling där före jul och det var inte alls lika bra som den gången för om jag förstod det rätt så hade de 14kg men det kanske var 4h.

I dag var det 3h tävling och det är ju lite annorlunda när man inte kan leta bort en timme utan behöver ha fiske mest hela tiden.

Startstället var bra i tre första hålen men sedan var det tvärstopp där Tappade 2 fina fiskar en av dem var nog kring kilot för jag fick släppa lina på den.

Den blev kvar i vattnet och jag stack utöver sjön och borrade mej över mitten till andra sidan. På vägen över hände inget speciellt men när jag närmade mej Lars Magnusson så kom jag upp på ett grund. På det fanns det ingen fisk men det var verkligen bra runtomkring.

Där blev jag sittande sista timmen och just mot slutet provade jag ett hål på utsidan om grundet på ca 6m och det kanske var bästa stället för dagen för även Muran och Lars köttade på friskt ända in i kaklet.

/Fredrik Samuelsson

lördag 10 januari 2009

Rullkorv & Rödvin

Inom loppet av 30 sek skickar 2 st av mina lagkamrater dessa bilder.
Först Berga med texten:
Fan va gott det är med kall öl och Hockey.
Åsså Stjärnskottet Muran han skriver i sitt meddelande jag sitter på tåget till Sundsvall . Kan du hämta mej 17.25 om du gör det så bjuder jag på rullkorvStatoil och sedan ett par glas rött när vi kommer hem till dej. Vilken tur att man har öppet hus när folk bara tar en sväng på 20 mil och kommer och hälsar på.
Som det verkar nu så blir vi 4st från stan som drar upp på Sundsjöfiskarnas KM i morgon på Mörstsjön i Stugun.
Där ska fisket vara mycket bättre än i dag och vad jag har hört så ska målvikten vara 15kg på 3h men man vet ju aldrig med fiske men det ska ju vara kanonväder och plusgrader så det ser ju onekligen lovande ut!!
Nu är det väl bäst att man sätter sig i bilen så man inte missar storbjudningen för vem kan tacka nej till en rullkorvmacken!?!
/Fredrik Samuelsson

V-serien 1

4e plats för Berga och han passar även på att önska lycka till

Berga och Baddarn smider planer


Johan sin vana trogen vänder ryggen till när det ska fotas.








OjOjOj vilken katastrof.





Gick sprang över milen i dag och hittade ingen fisk fören det var 17 min kvar av tävlingen och då på mega djupt men jag lyckades slita upp 1680g där hade bara några myror i lådan innan det.



Janne Johansson från Sollefteå vann sin vana trogen på den inte så imponerande vikten 3100g.

Berga var bäst från Cfc med en 4e plats han hade 2200g min uppryckning på slutet gjorde att jag klarade en 7e plats i dag och det betyder att man inte är helt borträknad i samandraget.


I morgon blir det Jämtland så man får någon fisk i lådan igen.

Lycka till i morgon alla läsare!!!



/Fredrik Samuelsson


fredag 9 januari 2009

KM+DM Kronoberg

Klubbmästerskap på Åsnen i morgon lördag. Utan min medverkan tyvärr eftersom frugan jobbar och alla tänkta barnvakter har annat för sig och inte inser att efter familjen är mitt tävlingsfiske viktigast på jorden:-).
Söndag är det DM2 och den här söndagen är det gångavstånd för mig. Det är Toftasjön som ska prövas. Har aldrig pimplat från isen här så nån hemmafördelssjö är det då rakt inte. Bryggan vid badplatsen har jag testat pirkgång på och båtpimplat har jag gjort 2ggr. Nollade bägge...
Har väl inga megaförhoppningar den här gången efter förra helgens märkliga "tävlingar". Har trots det en plan som jag visar på kartan. Första punkten är hemma. Mål nummer 1 är att hitta till starten. Detta är jag nästan helt säker på att fixa eftersom det är samma parkering där jag lämnar och hämtar ungarna på dagis o). Jag har 3 olika platser på sjön med olika förutsättningar. Första anhalten är en rejäl kant där det stupar ner till 15 meter. Djupast i hela sjön. Tvån är ett djupgrund på 30x30 meter. 11 meter djupt ska det vara med 13 m runtom. Sist ett "vanligt" grund med meterdjupt på toppen och flacka kanter. Är jag utan därefter är det bara att lalla hemåt och borra på nån stackare. Fiasko på söndag och chanserna till SM 2010 är borta för min del. Toftasjön är erkänt svårfiskad säger de som vet och nån gissning på vikter osv skämmer jag inte ut mig med här! Jag tänker iaf satsa stort och det blir förmodligen succé eller katastrof.
/Fredric A

torsdag 8 januari 2009

Superpimpel förköp




Lite information om förköpet:


Förköp kostar 120 kronor och sätts in på Bankgiro 5626-3726. GLÖM INTE att ange ditt namn!
Förköpet stänger 2 veckor innan tävlingsstarten för att det ska gå så smidigt som möjligt. Ni som köpt förköp hämtar ut era startkort vid ViM Pirkens försäljnings plats i god tid innan tävlings start. Påsar finns i anslutning till sekretariat vagnen. Förköpet gäller endast lördagens tävling.


/Fredrik Samuelsson

Västernorrlands serien 2009


På lördag börjar V-serien med Öjen i Njurunda, det är samma sjö som som lag SM gick på ifjol och även första deltävlingen i V-serien. Den gången gick det väldigt bra för min del men som alla vet är det nytt år och nya insatser. Gamla segrar är ingen som helst säkerhet i denna sport!
Efter förra helgens debackel med taktiken så kommer jag inte att lägga ut någon i dag. Hade ju fördelen av att få åka runt på tävlingen och kolla på de fiskande på SM och lärde mej nog en hel del om ställen som jag inte viste om tidigare.
Nästa tävling går nästa lördag på Storvegsjön i Ärlandsbro och annordnas av Öbacka och den sista går på Viggesjön 23 jan och annordnas av Cfc.
/Fredrik Samuelsson

onsdag 7 januari 2009

Alltjämt svårfiskat i Växjö!

Skridskorna är dumma och lyder dåligt, man får trösta sig med saft ibland...


Tänkte det var på tiden att lägga upp en lite mer realistisk pimpelfilm efter alla dräpare från Björkön mm. Detta är Barnsjön i Växjö, en liten liten vattensamling med gott om mikrober. Så här som på den händelselösa och ganska meningslösa filmen är tyvärr fisket just nu.
Normalt sett är det mellan 6 och 10 kg här på 4 timmar men nu det svårt på småsjöarna i Växjötrakten att få igång de köldstela abborrarna. Om nån vecka eller två är det alla gånger race på Barnsjön. Även Trummen som var oduglig i Lördags är ju en bra pimpelsjö egentligen och kommer också igång så småningom.
Kul för Amelie, äldsta dottern som fick testa på skridsko för första gången. Det blev vurpor och tårar såklart men det hör väl till...
/FA

tisdag 6 januari 2009

13 dags nappet på Revsundssjön

Andlig stämning när jag hämtade 4e priset.
Berga och Bergman snackar om väder och vind. Johan därimot imponeras av Revsunds kyrka :-)

Bergman och Johan lyssnar på en historia av Berga


Då var denna dag till ända: Mycket tufft väder i dag på Revsundssjön garanterat över 15ms stora delar av tävlingen och förstås kraftigt snöfall!!



Trots det nappade det oväntat bra för dagens segrare från Sveg som bärgade 8108g.



Själv var jag ute och cyklade taktiken sprack direkt när massor med folk drog ner på förra årets vinnarställe och jag blev liksom hängande på halvdistans. Började iaf på ett stort grund som höll småfisk men efter 3 hål bestämde jag mej för att leta fisk lite djupare där var det större fisk men bara sparsamt så jag drog in på 1.5m och där fick jag 12 1hg fiskar och inte ett napp till efter det så blev det att driva fram på 3-4.5m och ta i snitt en fisk varannat hål men då var de nog 2hg i snitt så det var det jag fastnade för. Tappade de två största fiskarna pga. att jag hade trixat på en 14 krok vilket är förbjudet på Revsundsjön men slutade ändå på 4e plats med 7412g.
Alltså halva målvikten men man kan ju inte gissa rätt varje gång :-)
Jobb i morgon men nya tag på lördag då fjolårets lag SM sjö Öjen ska synas i kanterna (Tips välkomnas).
/Fredrik Samuelsson

måndag 5 januari 2009

13 dags nappet på Revsundssjön


Så var det dags för årets första tävling på Revsundssjön.

Förra årets flop ska inte upprepas utan jag går för säsongens andra tävling över 10kg.
Nu är det inte så lätt att få just över 10 kg någonstans egentligen men om man ska vara med på Revsundssjön så kommer det med all sannolikhet att krävas uppemot 15kg för att vara med och slåss om medaljerna.
Kör med liknande taktik som förra året och då hittade jag fisk precis i slutet men de kan nog vara var som helst i sundet. Fisket var då på ca 3m men man vet ju aldrig med denna sjö.
Vi blir ett helt gäng från Sundsvall så någon plc ska vi väl kunna knipa.
/Fredrik Samuelsson

söndag 4 januari 2009

Rödingsfiske i -20







Då var säsongens 3e rödingspass avklarat men det blev inte något kötta fiske. Det var jag och farsan och Berga som åkte till Konsttjärn i Sörbyggden i östra Jämtland. Fisket där är väldigt oberäkneligt och det går inte att åka dit med någon speciell förväntning.
Denna gång var inte fisket på topp och vi lyckades endast bärga 6 fiskar totalt. De 2 st som jag fick var runt 3hg så det var en ganska tråkig dag på sjön. Nu är det färdigtramsat med röding ett tag och det ska hård sattsas på borisarna men det måste ju bli varmare. i dag var det omöjligt att fiska -20 grader men i morgon har yr.no lovat bättre väder så det kanske blir ett träningspass med vantar på hemlijaure.

(Bilder kommer)
/ Fredrik Samuelsson
 
Google