lördag 31 oktober 2009

US Yellow Perch

Kul att se hur abborrarna ser ut over there. Sprängrunda och gula minst sagt.
Det vore en riktigt höjdare att åka dit och provfiska. Det finns mängder med arter som vi inte har hemma som förmodligen drar i på allvar efter ett par lockryck:-)
Dessa är säkert romstinna honor som är tagna framåt vårkanten. //FA

fredag 30 oktober 2009

NYA ISAR?

Jag är grymt sugen på att se lite nyis. Någon uppåt landet som har ett nytaget att dela med sig av? Jag såg skridskoåkare norr om Åre på en bild på nätet så där ligger det tydligen lite. De behöver ju inte så mycket, de där långfärdsåkarna...

I såna fall, skicka gärna det till info@vimpirken.se

Trevlig helg! /FA

torsdag 29 oktober 2009

Påfyllning i kroklådorna.

En rejäl uppdatering av URBANKROKEN i kroklådorna. En del av förra årets fina modeller finns på nytt.



ViM Kroken, Blue Lagoon, PK Nordic och så är förstås Xterminator åter i lager i alla storlekar.



Direkt till glödhet krokhylla!

Borrskärs poesi





Animering: Roxen


onsdag 28 oktober 2009

Varning för försäsongs träning

FOTO : Baddarn

Baddarn höjer ett varningens finger för svaga försäsongs isar.

-Bättre att supa av sig lite innan tävlingarna drar igång ist. att ränna runt på för tunna isar.

Själv håller jag med och kommer inte att fiska i helgen det betyder att det kommer att bli ett uppehåll på uppemot 20 dagar för min del men det var länge sedan jag inte fiskade på 20 dagar.

Även om man inte fiskar så kan man ju snacka fiske, så jag och Baddarn börjar med försnacken nu på söndag med svart kaffe på skakiga händer...

/Fredrik Samuelsson

tisdag 27 oktober 2009

Mer fix på skryllan...



Gjorde en spöhållare också i helgen som jag inte hann få med på bild. Här kommer den, väldigt enkel variant som tar minimalt med utrymme i lådan där det ju ska vara fullt med fisk allt som oftast. Det blir nog två kortare(3 spö) på sidorna också så småningom.

Jag fick kapa en centimeter på handtagen på storspöna för att få plats men det har ingen betydelse för mig. Jag har även kvar två hållare i själva locket. Kanske till ett par Jumbo med nåt nytt superhemligt på:-). När det är klart har jag alltså möjlighet att kånka på 13 spö ut på isen. Det räcker mer än väl för mig. //FA

måndag 26 oktober 2009

Piren i Nyköping

Kent Adell betar på och förbereder sig på napp men det blir bara en fisk till de sista 3 timmarna men han vinner ändå på ca 8.7 kg totalt över 2 dagar.
Här är Orsas stolthet på bild men i fotandets stund är det tomt i Keepnetet.

Andreas Lundberg från Vilda Väsby stoltserar med en av sina 3 fiskar dag 2. Räckte till en 3e plats totalt och han lät meddela efter tävlingen att det kändes som ett fall framåt


Mattihas Larsson från Stockholms klubben Constilation fick 3 pankor på släng men det var allt denna dag och blev oplacerad.



Folke Andersson van en av sektionerna första dagen men dag 2 blev ett misslyckande och när detta foto togs i mitten av dag 2 så hade han en mört i nätet.




Freddan öppnade starkt dag 2 med en kilos panka och 4 mörtar. Tyvärr för hans del så slutade rushen där.





Det internationella metet pågår fortfarande i södra Sverige och det brukar nappa bra men just denna helg lös monsterbagarna med sin frånvaro. Tror att alla lyckades komma på papperet men det var inte mer. Jag passade på att snacka med deltagarna och försöka lära mej något och tror och hoppas att det blev så.
/Fredrik Samuelsson

söndag 25 oktober 2009

Pimpel DM i Stockholm 1971


Nostalgi från tidigt 70-tal. Tack till Kaj Hagström som har letat fram den gulnande tidningen och som dessutom stod för fyrverkerierna just det här DM:et.
Intressant att läsa att bortförklaringarna snöade lika tätt då som nu:-) /FA

lördag 24 oktober 2009

Lördagsfix med Benkaskryllan.

Hade först tänkt att båtpimpla lite idag men en tid hos bilprovningen på förmiddagen sabbade tidsplanen. Dessutom har det varit elände med vädret hela dagen. Äckligt regn och knappt ljust en enda timma...
Satte tänderna i min skrylla istället och fixade till ett öppningsbart lock. Sticksågen hade gått och gömt sig så det fick bli the hard way med själva håltagandet.

Det blev en del extra arbete på det här primitiva och amatörmässiga sättet men resultatet blev ok.


Stack iväg till lokala bygghandlarn och hittade en 5 mm acryl samt ett pianogångjärn.




Lite dubbelhäftande på acrylen och klippa till sittdynan så var det klart. Avslutade med en liten bit kardborre på framkanten för att undvika att locket skramlar eller blåser upp.



Nästa projekt blir nya spöhållare inuti bottenlådan. Jag hade ju spöförvaring i locket tidigare men den lösningen försvann nu. Kanske i morgon...//FA

5+ och slätregn



Här är Muran och Ankarberg i full fart med att beträda svag is.

Tänk på det nu när isarna är lite svaga.

Tänk på skaftet!


/Fredrik Samuelsson
Tar mig friheten att lägga till två bilder från samma tur. Murans största för dagen och jag har äntligen hittat Sveriges mittpunkt. /FA

torsdag 22 oktober 2009

Lär dig pimpla med vantar vettja!

Många fryser om tassarna på tävlingarna har jag sett ganska ofta. Mitt i det värsta bästahålet för dagen blir man tvungen att göra åkarebrasa, discomoves och en massa andra hyss. Varför inte också ropa till övriga tävlande: Kolla mig, jag har fått så bra här att jag måste värma fingrarna. Kom och hjälp till om du vill!

Tips: Lär er fiska med avklippta vantar. Tar förmodligen bara några timmar att bli överens med men sparar mycket värdefull tävlingstid. Själv har jag alltid ett par virkade handledskydd (som min faster har gjort om nån trodde att jag nånsin skulle...) under och pimpelvantar med avklippta fingrar över. Fryser aldrig längre och dessutom klarar jag många fenstick som ofta blir jobbiga i slutet på säsongen. Den modellen som jag kör med finns i webshopen och har fleece på ovansidan och neopren i handflatan.

Vantar endast för kärringar? Nja, jag tror faktiskt inte det.

Filmen här är ett gammalt B-fjärden klipp som jag tycker visar hur jag menar. Iskallt och blåsigt. (Att jag har två spöktrassel har inget med vantarna att göra.)

Fredric Ankarberg

tisdag 20 oktober 2009

Chenille är stekhett!


Jag tycker att krokar med chenille-garn har fått en rejäl nytändning. Den luddiga kroppen är inbjudande och min tanke är att mer och mer fisklukt fastnar i garnet efter hand man drar abborre på den.
Urban sticker emellan limkrokstillverkningen med de här superläckra chenillarna. Gigolo är ljus och Killer mörkare i färgerna. Riktigt spännande trekrokar tycker jag. Dessutom finns de i storlek 10, 12, 14 och 16.

måndag 19 oktober 2009

KM i rodd

Bergas vobbler är iskall :-)
Sumpen med den fisk han kvalade på. Inte stor men ack så viktig

Lite dimmigt i stugan på fredag kväll


Här kockas det i långjalingarna



Min viktigaste fisk under helgen en harr på 350g på DRAG!




Nu har den mest komplicerade KM tävlingen någonsin genomförts.
Berga som har varit regelansvarig har knåpat ihop ett system som var genialiskt om det nappar bra men just denna helg var fisket otroligt ojämnt. kanonfiske i början av tävlingen och på slutet och för att få ett resultat över huvud taget så krävdes det att man snabbade sig mellan metoderna just när det nappade.
Vi var bara 3 st som klarade kvalgränsen Så ett är säkert att det står mellan Sumpen, Lill Olle & Fredrik Samuelsson men vem av dem som vann låter jag vara osagt. Vi väntar på resultat från Berga senare i dag :-)
Som sagt nappade det otroligt bra direkt på lördagsmorgonen. Jangler hade en riktigt bra period på söndagsmorgonen men det vara bara han som fiskade bra just då. Söndag em kom fisket igång ordentligt och det högg på allt hela tiden. Vädret var bra på Lördag men söndag så var det först svinkallt på morgonen för att sedan slå om och bli 5 varma och regn.
Mycket trevligt arrangemang och jag hoppas på en uppföljning till nästa år.
Nu tar jag en paus från fisket till dess att isarna håller för 100kgs killar.
Vi ses på isarna.
/Fredrik Samuelsson

torsdag 15 oktober 2009

Ytterligare ett litet gäng...

UTROTARN storlek 10 finns från och med idag. Först till kvarn.

Tack Ubbe!

Länk till Urbankrokarna

17/10 kl. 16.23 SLUT

måndag 12 oktober 2009

SUPER PIMPEL 2010




Havsörings fisket i helgen

2st100 kilos killar och en öring på dryga kilot.
Bröderna Larsson och Smith även kallade bröderna Fittalainen!

En harr runt kilot dök upp, förståss skarvbiten :(


Jobbade med lite sänken på fredagskvällen.



Lördagen avslutades med ett par groggar.

I helgen har det fiskats efter havsöring. Redan tidigt på lördagsmorgonen kom Lill Olle och hämtade mej och vi drog ner till båten. Tog oss uppöver älven med båten och kollade på skarvarna. Det finns en begynnande koloni på rakan nedaför Helenas holme. Hoppas att någon vänlig själ tar hand om det. Jag och Lill Olle slöt upp med Sigge längre upp och började att fiska. Inte så stor fisk men ändå en hel del som passerade kilosgränsen. Vi fiskade fram till kl 12.00 och sedan blev det älvstudier i 4 timmar. Jag lyckades att få en fin harr runt tolvtiden vägde den inte men taxade den till 1 kg. tyvärr skarvbiten så som nästan alla lite större harrar är. Jag gissar att de lite mindre stryker med direkt.
Vi drog oss hemöver och klippte en grogg å sedan sängen.
Söndagmorgon och trött som bara ... Jag plockade upp Sumpen strax före 06.00 och vi började fiska strax innan solen gick upp. Nappade riktigt bra fram till kl 10.00 då vi gick över från fiske till att snacka skit med bröderna Fittalainen. Vi drog hem vid lunch och kunde summera dryga 50 öringar över 40 cm på helgen och tiotalet fina harrar. Efter att ha rensat 9 fiskar tog vi en power nap och sedan blev det NHL maraton med 3 matcher på raken. Så i dag är man helt utvilad efter helgens bravader :-)
/Fredrik Samuelsson


söndag 11 oktober 2009

Försök till båtpimpel...

Efter att ha suttit inne hela helgen såg jag verkligen fram emot söndagens båtpimpel i Helgasjön. Regn och lite blåst förstås men det finns kläder och ankare.

Vi satte full fart mot Stojbygrundet. Ett ganska stort grundflak med runt 20 m omkring. Ingen fisk dock så vi drog vidare till ställe nummer två. Ankrade upp och fick faktiskt några små. Detta grund var väldigt stenigt och vårt enda ankare bestämde sig för att kila fast sig mellan blocken. Figge drog ett par gånger men tålamodet svek och lillsaxen fick tala...

Jaha, så var det bara att vända hemåt. Vi styrde in vid Kronobergs slottruin. En skyddad vik där vi kunde driftpimpla i en halvtimma innan vinden tilltog ytterligare och vi fick ge upp.

Vi hann i alla fall få ett par kilo småfisk så katten klarar hösten. //FA

Läviken vid ökända slottsruinen

fredag 9 oktober 2009

XTERMINATOR 10




I ett år fick Samuelsson ensamrätt på Utrotarn storlek 10 men nu finns det några stycken i webshopen. Sorry Fiskarn:-). Superfin med en rejält tilltagen limkula och magiska färger.

Urban kör för högtryck just nu och även 12:or och 14 är påfyllt.
Nästa vecka väntas en ny chenillekrok göra entré som jag tycker är grymt fin. //FA
Storlek 10 slut. Återkommer senare.

torsdag 8 oktober 2009

Filmuppsamling

Nu har jag äntligen fått film att fungera i webshopen. Under BILDGALLERI finns en kategori som heter film där jag ska samla på de mest sevärda "snuttarna" härifrån bloggen. Jag har börjat lite smått och kommer att uppdatera efter hand. //FA

Här är det.

onsdag 7 oktober 2009

Äntligen lite bättre fisk i farten.

Kanonblänkare Nu har det dykt upp lite fler bättre fiskar i B-forsen.
Snabbade mej ner en sväng mellan skiften på jobbet och hade verkligen fisk i varje kast.
tog med mej 2 fiskar hem varav den ena är den på bilden. 2.4kg vägde den och så hade jag en till strax under den vikten. Riktigt kul fiske alltså. Till helgen blir det nog massor med folk så det är bara att rikta in sig på de lite mindre kända ställena.
/Fredrik Samuelsson

måndag 5 oktober 2009

Smått nytt i höstmörkret.

Fickvåg i bra kvalitet från Samson som hjälper dig att se hur du ligger till i halvtid. Dags för en förflyttning eller brukar det räcka med ett kilo per timme för att vinna?

Som bonus blir du allas nya favorit i invägningskön:-)

Dubbelsidig avläsning, enkelt att kalibrera och väger upp till 6 kg med 100 grams noggrannhet.

ca 100 x 30 x 15 mm




Ivalo är tillbaka. Blev snabbt populärt förra säsongen men dessvärre slutsålt.

Med sin lite mjukare klinga tycker jag den passar bra till det lättaste fisket med små pirkar men även till tafsfisket.

Många inkl. mig själv gör en enkel nappindikator av ventilgummi istället för toppögla just till tafsfisket där det är lite lurigt att registrera nappen ibland. /FA

Fisket från helgen.

Kaffesugen? Här puttrar både kaffet och snurran.
Klicka på bilden så ser man hur många båtar som var ute på lördag.

Ett grills valde att attackera en bomber 14a


Fisken som jag var helt säker skulle ställa till sig i helgen gjorde inte det utan det var rejält trögfiskat och de fiskar som fanns var svåra att få till napp. Dessutom var de spridda över flera kilometer stort område så det blev till att leta. Vobblerna hängde med efter båten medans vi letade och ett par öringar föll för dem. På bild är det dock ett grillse som attackerat en orange bomber 14

På bm så var det som sagt svårt men det blev ca 30 öringar Där 17st var över 8hg vilket får ses som mer än godkännt just på storleken. Indalsälven är inte lik någon annan av de älvar som mynnar efter norrlandskusten. Fisken är betydligt mindre i snitt och med all säkerhet betydligt fler. Det är bara lekfisken som är stor, gallfisken håller sig mellan 4hg-kilot allt som oftast.
Vad detta beror på har jag ingen aning om men en massa teorier. någon som vet får gärna höra av sig till mej.
Har fått massor av rapporter i helgen om snöfall. själv hade vi -8 vid båten på lördagsmorgonen så det frös rejält i spöringarna långt fram på förmiddagen. Vintern är på väg det är säkert. vattentempen sjunker ganska så snabbt dessa dagar ca 0.5 grader per dygn just nu och om det skulle snöa i vattnet så går det ännu fortare.

SÅ SNART BÖRJAR VI MED PIMPLINGEN!
/FS pimpelsugen

fredag 2 oktober 2009

SMS

jag skickade ut ett sms till några i telefonboken.
Eftersom svaren jag har fått var speciella så publicerar jag dem här.

Smset löd.
Pimpel SM i Malung, lika upphetsande som julafton hemma hos Jihovas.

Svar utan namn.
-:-B
- Jag far då fan inte!
-Jag stannar hemma o runkar en hel helg eller firar jul med Jihova för då får man iallafall knäcka några nackar?
-Jag har varit på mormyska SM där och efter det lönar det sig nog inte att fiska där. Fisket var skit!
-Rena lottot, en stor abborre räcker kanske
-Är det inget bra fiske där?
-Japp tyvärr så är det så :(
- en djupkarta över sjön så vinner du :-P
-Vilken tur att man inte kvalat på riktigt
-Bra vatten dock!


Bara vänliga ord från sportfiske Sverige eller?
/Fredrik Samuelsson

torsdag 1 oktober 2009

Vad händer på veckorna?


Nytt underställ?
Nej dambesök eller är det så att det jobbas på ett nytt bete???
Rapport i helgen.
/Fredrik Samuelsson
 
Google