tisdag 14 september 2010

KM i sikfiske

några rökta sikar från denna tid i fjol.
Sumpen visar stolt upp sin fångst från sep i fjol Såhär går det allt som oftast till på sikfisket. Har du tid så offra 13 minuter på denna film.
Så var det dags för KM i sikfiske.
Ytligare en gren i Cfc´s digra KM program.
Kort om reglerna:
Ett spö med max 3 st krokar på, bete valfritt.
Det är vad regler som gäller och att hålla sig inom zon 3 i B-forsen.
Starten går kl 08.00 i Stordalen längs avstickaren.
Samling senast 07.30 för fika eller frukost bestående av sikmackor från Björn-Lennarsts rökeri och en snaps för de som vill!
Tävlingstiden är från kl 08.00 till 12.00 och som det verkar så kommer alla Cfcare från S-vall att deltaga med ett undantag och det är den älgjagande junioren Emil Sjöberg som har "typ" giltig frånvaro till dess han har fällt den där 20 taggaren...
Kort om fisket.
Sikfiske bedrivs bäst med bottenmete. krokstorlek mellan 6-10 betad med endera maggots eller mask. Går att få fisk på rom och räka med men det genererar en hel del arter som inte räknas
Troliga bifångster är Stäm, harr, abborre, mört, öring och kanske lax.
Dessa gäller det att hålla sig ifrån och då är det allt som oftast bäst att hålla sig till maggots och då inte för många på kroken typ 5 st brukar funka bra sedan är det bara att laborera med tafslängder och storlek på sänken..
/Fredrik Samuelsson


3 kommentarer:

FS sa...

På filmen surras det en hel del skit på slutet av folk som inte vet vad de talar om men nu vet bägge två att det sätts ut 150000 sikar per år. DEssutom är det ordentlig lek på just den arten...

Anonym sa...

Det surras en hel del skit på den filmen...Men som vi säger skit in skit ut ;) vad mer kan begäras? Sik finns i älven iaf.

/Burlesko

FS sa...

Burlesko hur vet du att det finns sik i älven då du inte fiskar? Det vet jag eftersom jag inte sett någon annan som fått en sik i år men jag har ju bara varit ute 5 dagar i rad :-)

 
Google