fredag 26 september 2008

10 modeller URBANKROKEN på intågande...

...presentation kommer i helgen!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen!Trodde det var bara snack har ju tagit en otrolig tid!! Fast det kanske är svårt att göra krok??Skulle va kul att få veta hur man gör vem ska man fråga för tips om det?? Mvh Ulric Jansson

Anonym sa...

Den som väntar på något gott.....
Att göra krok på Urbans nivå är riktigt svårt. Det är en sak att veta hur man gör och en annan att verkligen kunna göra det.
Kajpirken

Anonym sa...

Jadu Ulric!

Det är bara att prova sig fram det är viktigt med rätt propotioner klara färger osv men man måste som lära sig själv!Precis som Kaj säger!Det är ju som sagt ett hantverk och ingen exakt vetgenskap!Mina krokar är inte gjutna som många tycks tro utan gjorda helt för hand!Och du kaj tack för ditt fina inlägg!!! MVH UBBE

Anonym sa...

he he, man har ju också testat och gjort en del trekrokar genom åren. Bara att testfiska på själv förstås för andra har nästan skrattat ihjäl sig åt resultatet. Kan bara skriva under på att det är bra jävligt att få till det så Urban är grym på detta!

Anonym sa...

Krok historia.
Denna händelse utspelade sig 1988 på våren. Jag hade precis börjat mitt tävlande i pimpel det var vår och på klubblokalen satt ambitiösa farbröder och lärde mej hur man tillverkade tre krok för abborrfiske.
De första 10 blev det inget av med men efter några veckor på klubblokalen fick jag väl till något som skulle kunna sägas vara en lim krok.
Hur som så började jag lite smått hemma med tillverkning då man på den tiden hade väldigt små medel att göra behövliga inköp så lyckades jag få morsan att skaffa mej två limtuber och en parlett med ett tiotal olika pulverfärger som fanns på Domus mitt i Timrå.
Så var man igång med tillverkningen, och nu till historien som avslutade mitt kroktillverkar intresse.
Fredag eftermiddag mars/april 88 satt jag hemma på pojkrummet och kämpade då kom som från ingen stans en medhjälpare det var bror som sade att han hade läst i en fisketidning om en krok som hette papegoja kroken och skulle vara en mordvinnare. Svart kropp gul på mitten och grön längst ut.
Glad över att få hjälp med mönstren så började jag tillverkningen av en eller kanske 2 st papegoja krokar.
Redan dagen efter var det tävling på Marmen i Matfors och jag klarade precis namnet sista timmen medans många andra hade 4-5kg i jun klassen.

Väl hemma efter förlusten ventilerade jag debaclet med tävlingen för bror och han sade helt lugnt.
Gick du på den lätta (HaHa) jag har aldrig läst en fisketidning och kommer inte att göra det heller sade han och jag tror faktiskt att det stämmer.
Jag som gått på den värsta av vitsar bestämde mej för att köpa några krokar till nästa tävling och det gick ju förståss mycket bättre då och sedan dess har min produktion legat nere.
Har dock hört namnet papegoja krok senare men aldrig fiskat med den själv.
Nu kör jag uteslutande med Urban kroken och det tänker jag göra för en lång tid framöver.
Kanske man tom. kollar på någon gång när han är i sin krokverkstad för att se hur det går till när han gör sina mästerverk.

Anonym sa...

Hahahaha, FS, den var bra. Men betyder egentligen krokarna så in i h-vete mkt?

Anonym sa...

Kroken är det viktigaste efter:
Fiskaren
Pirken
Spöt
Linan
Vad du åt till frukost
Storleken på stövlarna....

Nä det är klart att kroken är viktig för hur fisken tar betet och hur många du får i ett hål.

Som sagt så fick jag ju tom. fisk på Papegojan!!!

 
Google