tisdag 31 augusti 2010

Summering av Laxsäsongen 2010

För att inte hänga ut andras misslyckanden så skriver jag bara om mej själv men summerar även antalet fiskar för övriga i cfc men inte antalet bom pass.

Säsongen började utmärkt i början av juni i Byske centrum med trevligt sällskap och bra fiske. Vem trodde då att man skulle ta 80% av fisken en lördag 15 dagar innan midsommar???
Så blev det iaf. Fisket där hade varit bra ett par dagar innan och jag och Berga bestämde oss för att dra upp på torsdag natt. Vi började ganska så tidigt på fredagen men det resulterade bara i ett antal napp på förmiddagen. Vi laddade upp med grillning hemma hos Urbankroken för att komma tillbaka utvilade och jag med världens mega flyt dag. Började med en på 11.1kg och sedan fortsatte det med massor med hugg och bra med drillningar. Vid sextiden började det att nappa riktigt bra och jag fick 3 st mellanlaxar på en timme sedan var det ganska så tunt och på söndagen var det inte lika bra men vi kände lite fisk iaf.

Vi drog till Älvkarleby veckan efter och var där i 5 dagar på dessa dagar kom det totalt upp under 15 fiskar på alla som var där och jag kände inget alls på 5 DAGAR!!! Loben hade på en på korallspetsen men det var allt på 4 man.
Sedan började fisket i B-forsen och Solle med en dag här och en där. Gick bra med vatten till en början i B-forsen men det hjälpte inte alls då det var alldeles för lite fisk i början medans det fortfarande gick vatten. Jag fiskade nästan varje dag i juli men lyckades inte landa en enda fisk. Kan med säkerhet säga att jag tappade 6 st under den månaden trots minst 25 pass...
Berga och jag drog till boden i början av aug en vecka och äntligen lite spöböj. Men ack så jag bedrog mej. Fick en lax som var klockers mitt i natten och efter ha lossnat i håven och blivit fotad konstaterades att den suttit i kinden och inte alls var rätt och blev därmed struken.
Det drillades en del fisk där men hård ström och korta perioder med fisk på sträckan gjorde att jag ytligare en gång nollade en vecka.
Nu har det blivit lite fel för jag tror det var så att jag var i Solle helgen innan men alla har ju slutat att läsa nu så nu kommer rapporten därifrån.
Jag Loben och Berga delade på flugsträckan och både jag och Loben lyckades landa varsin mellanlax på flugspö vilket var roligt.

Det börjar bli tradigt att summera en så pass dålig säsong men nu kommer den riktigt tuffa avslutningen.
På en dag i slutet av säsongen tappade jag 3 monsterfiskar en 15+ en 18+ och en 20+ det kan knäcka vem som hällst efter att ha fiskat nästan 60 nätter i sommar och fått 5 fiskar...

RESULTAT:
FS: 5 laxar
BERGMAN 5 laxar
LOBEN 3 laxar
BERGA 1 lax

De fyra som står nämnda här vill att vi stryker denna säsong.

/FREDRIK SAMUELSSON

Inga kommentarer:

 
Google