tisdag 15 juli 2008

Resultat 24-bag-up-2008

Resultat av bra fiske Grabbarna njöt av att grotta i en back med mormyskor som dök upp efter tävlingen.

Två finnar som kom 2a.


Freddan halvsover medans Stormen pekar med hela handen
Freddan gerjar med betena innan start




Parkeringen innan start






Bag-Up nja inte riktigt.
Jag började med en slogan om Främbyviken var jämförbar med viken sjö som hällst i Malung men riktigt så illa var det inte.
Jag och Berga åkte ner så vi var på plats i falun kl 22.00 på fredagen och väl där så blandade vi ca 30kg tort (eftersom det skulle bli så sjukt bra fiske)
Vi slog upp Tältet bredvid ett lag som också tältade och de bjöd oss på varsin öl och iom. det så var vi vänner. Vi sov 8h och när vi klev upp så lyste solen och det var riktigt varmt. All utrustning var klar och nu saknades bara maggoten som åkte med Liljas bil från Orsas.

4L var tänkt att räcka men det visade sig att det var mer än väl.
Alla lag var samlade vid kl 9.00 och lottningen gick fort och åt helvete först blev Orsamannen Kenneth Lilja framropad och han högg kanten norrut. Sedan var det Folke Andersson som drog nästa lott och det blev ju självklart kantensöderut. nått lag till drog nästkant och sedan var det min tur. Jag kunde ju igentligen inte misslyckas då allt bra var taget men jag gjorde mitt bästa och hittade en 6a.
Nu när vi var bortlottade på förhand så var det bara att förlora tävlingen!
Och vist gjorde vi det... Helt fel taktik vi hade inga feeders och matchspön inte ens upptacklade och det visade sig att det var där fisken var minst 50m från land.
Vi kämpade på trots allt inne vid land på 3.5m spön och fiskade mört och så här i efterhand så är det helt säkert att vi vunnit om vi bara ägnat oss åt det fisket men när man skulle vinna på minst 200kg och det räckte med 56kg så är det inte så lätt att förutspå det.
de tjugotalet braxen vi fick landades med 10m spön och de var långt i mellan dem även om platsen fick vila flera timmar i bland. Det var helt enkelt ingen braxen inne på vår plats och det var lika för de närmaste lagen norrut från oss sett.
Stromen & Lilja hade ju lottat till sig en enligt mej bra peg och den förvaltades så som dessa 2 herrar ofta förvaltar en bra peg alltså med vinst.
Vi grattulerar och hoppas att vi kan bjuda bättre motstånd nästa gång.
/Freddan och Berga

3 kommentarer:

Anonym sa...

Denna storm!Men sen är det så att en bra fiskare tar chansen då han får den!Men en av anledningarna att jag inte gillar mete lika mkt som pimpel är denna förbannade lottning!Dessa jävla näckrosor och träd som förstör för mig!Har aldrig tur i lotter!Min nya passion på sommaren är jigga efter grov abborre och lite fluga!Och Fredrik deppa inte ihop!Du hade otur med lottningen,men en jävla tur på Jämtcupen hahaha MVH Urbankroken!

Anonym sa...

Det är ju en sablans tur att man har sådant flyt i LOTTNINGEN jämt !

Hur skulle det annars gå ?

Hae't Gött !

Anonym sa...

Haha jörgen!Som för vi andra plantor ju!Ha det gott och puss på dig!Mvh Urbankroken!

 
Google