tisdag 1 september 2009

Massor med harr i dag på KM träningen

FOTO: Henrik Larsson

Vist är det så att harren kan gå till och nappa bra i perioder men i dag var det helt sjukt. Körde på gränsen efter harr med flugkast som träning inför KM. på en timme och trettio minuter landade jag mellan 40-50 harrar och en öring. På 10 kast fick jag 11 harrar och en öring som värst. Om inte hela beståndet flyttat sig från deltat och upp till gränsen så tror jag att vi kan få ett grymt bra fiske på KM och det finns ju massor med andra arter att fiska efter. Just harren är det ju en del individer som inte räcker upp till minimi måttet men så är det ju inte för övriga arter så det kommer att bli svårt att veta vad man ska satsa på.

Stryker ju en hel del abborre utav kaliber längst ner i systemet och där återfinns ofta siken också. Ja det finns massor med olika alternativ att välja mellan men så har man ju det där med förflyttningarna Tävlingsområdet är gigantiskt helt enkelt.
Jaja man har ju hela natten på sig att fundera ut vilken strategi som ska genomföras.
I morgon blir det ingen träning utan TIK vs MODO får vi se om tofflan är med eller ej!

Glömde bort att rapportera att kraftverks bolaget fick ett frispel vid 21.30 och tvärhöjde vattnet till 600m3 klart fiskbart och jag brände en fisk och Janne Lundgren brände 2 laxar på gränsen.
/Fredrik Samuelsson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ni kör väl C&R på Km:et

Eller hur ska ni lägga upp det?

Mvh
Wrongden

FS sa...

Allt ska upp!!!

trolig vinnarvikt är under 1 kg och om jag mot förmodan skulle få en harr så ska den direkt efter tävlingen in i Björnes ny tillverkade rök.

Anonym sa...

Ok! om du fick 40-50 harrar och du tror att vinnarvikten kommer hamna på under 1 kg, då var snittvikten c:a 20 gr ? och då är väl inte harren lovlig?

Mvh
Frank Ruda

Fiskarna sa...

Minimimåttet är 30 cm.
Rudan är trög så här års!

 
Google