onsdag 23 mars 2011

Superpimplaren talar ut.

FOTO: Thomas Hesmyr


Her er et bilde av utstyret jeg brukte på Superpimpelen.
Det er stort sett det samme som jeg bruker ellers også, men litt større kroker og tykkere sene enn vanlig.

Varpestikken jeg bruker er av typen "Lopez", og er den de fleste her hjemme bruker. Den er laget i karbon, og er derfor veldig stiv og gir ikke etter når man varper opp stor fisk på dypt vann.
Dette er en stor fordel da det ofte blir mye kluss med varpestikker som bøyer seg innover når man varper. Da blir det mye kluss når man slipper ned igjen.

Pilken jeg bruker er av typen "Saukko". Det er den største vi helst bruker og den er 100mm og veier 18g. Tror ikke det er noe spesielt med denne pilken, men vi er vant til å bruke den her hjemme og det er jo en fordel å bruke en pilk man kjenner og er vant til. Krokene er vanlige tafskroker i strl 10 og 12. Selv så brukte jeg en blank krok med rød prikk, men vet at andre i klubben kjørte med pappegøye-farger. Når det gjelder senetykkelsen har vi gått opp litt på B-fjärden, og bruker stort sett Stroft 0,20-0,22. Tidligere har vi brukt mye rottehalelarver på B-fjärden, men det fikk vi ikke tak i nå. Så det ble rød og hvit maggot og fjærmygglarver. Jeg brukte stort sett 2 hvite maggot og 2-3 fjærmygglarver.
Brukte det samme utstyret både på Tynderösundet og på Björköfjärden.

/ Thomas Hesmyr

9 kommentarer:

Stefan Frost sa...

Intressant läsning !
Grattis till segern imponerande

Storm sa...

Ahaa!

Var det så enkelt;-)

Sedan då, hur..?

Hae't Gött !

FS sa...

Nu väntar vi bara på nått liknande från Robin Hall.

Martin Lopez sa...

Flott at du deler erfaring Thomas :)
Legger til at jeg nå gjør det som er mulig for å produsere smartere slik at den blir enklere å handle for flest mulig, samt at det finnes rimeligere og like sterke modeller som Elite Original (som også oppgraderes til neste sesong), her av Elite Isharpe og neste modell Elite Skandinavia- balansert til pimpel.

Finn E sa...

Allt er enkelt !

Må få lov til å skryte litt av Thomas som får oss andre til å se ut som statister. Han dårligste totalcup resultat er jo nr 2 på tre forsøk, helt utrolig bra fisket.
Når det gjelder hvorfor han lykkes tror jeg at måten han ( vi ) fisker på skiller seg ut fra den måten jeg ser den generelle svenske fisker. Det å bruke en føler / indikator, mindre agn, mer bevegelse på pilk / agn, kortere tafslengder er nok detaljer som er viktig på fisket.
Personlig har jeg aldrig hatt noen tro på megamyskaer og tafser på 15-20cm selv om de lokale ekspertene hevder dette er det eneste riktig. Videre har agn som rød maggot og fjermygglarver vist seg like så effektivt som hvit maggot.

Men til helga skal du slåes Thomas da er det 1. runde i Norgescupen for 2011 / 2012, håper på et rent pimpelfiske :)

Storm sa...

Tack Finn-E!

Denna analys var klockren tycker jag.

Thomas!

Nästa år kommer du att vinna på Naera;-) Fan vad det skulle var kul att vara där igen.

Hae't Gött !

Anonym sa...

håller med dig finn-erik ang längd på tafs kör aldrig mer än 7-8 cm beror kanske på att jag bor närmare norska gränsen.vem vet skitfiske på dig. så ses vi mvh lars w

Anonym sa...

Vilken generositet Thomas!

Tackar för att du visar oss "dummies" hur det skall se ut och vilket agn du använder.Nu kanske även vi kan få någon enstaka abborre.Jag skall lägga bort rödingsblänket till nästa år.

//En beundrarinna

Anonym sa...

Hittade en film ifrån en annan blogg om varpfiske
http://pimpelfoppa.blogspot.com/
Det ser väldigt snabbt ut och effektivt..

 
Google