tisdag 9 december 2008

Inget fiske men mycket prestige!

Enkel seger för Brallan ( min bror alltså)

Morsan kom 4a med denna skapelse


Min herrgård under uppbyggnad



Lorra kommer 2a med sin julskyltning (bilden är dock kass)


Detta föll inte juryn på läppen och jag slutade 3a


Liksom i fjol var det fiskeledigt andra helgen i december.

Den årliga familjetävlingen i pepparkaks hus byggnad gick av stapeln i helgen hemma hos Brallan.

Syrran och hennes kille kom upp från sthlm för att deltaga men med sjuka barn och dåligt med tid lämnade de bägge walkover efter dryga 5h byggnation.

Sheriffen hade dispans och tilläts bygga hemma och han hade satsat på utländsk deg vilket inte alls gick hem hos den för året mycket noggranna juryn och han slutade på 5e plats.

Gick bättre för morsan som alltid är med i förhads snacket men som vanligt brister det lite i själva byggnationen men fantasin är det inget fel på slutade 4a.

Själv hamnade jag på 3e plats och efter förra årets totala krossning så ses det som en besvikelse. Skulle bygga en farm från början av 1900 talet men det bara rasade och iden om en herrgård tog överhanden.

Sedan att man inte kan pynta sitt hus gör ju inte saken bättre.


Lorra som är den mest estetiska personen i sällskapet mäktade med en 2a plats i tävlingen.


Brallan Blev överlägsen vinnare i årets tävling med sitt bidrag midvinter natt. Många nya "moves" bla timrat hus och sedan en hare som hoppar över staketet och har lämnat spår i snön.

Vill passa på att tacka alla deltagare och jury medlemmar för en trevlig kväll.


Till helgen är det färdig tramsat och tillbaka till stenhårt fiske. Ser ut som att vi ska kunna bli 4st från Cfc som ska ut på någon is och träna det kan tom. bli så att det blir någon av de större sjöarna i närheten om kylan håller i sig minus 14 grader i dag så kanske B-fjärden fryser till i veckan.


/Fredrik Samuelsson






2 kommentarer:

Anonym sa...

många fina skapelser :-)
Ser fram emot fiske på Björköfjärden när isen håller.

Anonym sa...

Det ser ut som om isen på havet är riktigt på G nu.
Rapport från Berga i dag gör gällande att isen ligger från Raholmen (Alnön) över till Essvik (inte långt från B-fjärden).
Längre ut än så har det bara legat 2ggr de senaste 18 åren så det ser verkligen lovande ut för en isrik vinter kanske tom isväg över till Perkele i februari.

 
Google