onsdag 14 april 2010

Havsörings premiär

2 Stekbitar mitt i natten. 3kg stycket
En riktig orm på 4520 vilken blev nattens största

Återuttsatte massor med matfisk.


Brutalt påslag på bomberTrollade upp en båge i mörkret.
10/4 var det premiär på Zonfisket men jag var ju som bekant i Jämtland och förlorade tävlingar av div anledningar...
Hörde att Siggalainen tagit en i första kastet och en gubbe till tog en bara sekunder efteråt men sedan var det tvärstopp på tvåan. Urban fick en på ettan men det var allt som kommit upp tills i går kväll.
Jag var nere och spanade redan på måndag kväll och bestämde mej då för ett nattkort natten till i dag. Viste ju att det var helt ofiskat och hade en aning om att min högt ställda förhoppningar skulle infrias, massor med fisk i farten upp till 100 vak i minuten stundtals och inte bara yngel utan ett par riktiga vågbrytare vältrade sig i solnedgången.
När mörkret föll satt första fisken men ingen av de jag sett vaka utan ett riktigt stort smolt drog i på fluga. Körde på med fluga ett tag men det blev bara mindre fisk upp till 1.3kg (Fick en nystigen på fluga i ytan) Sedan var det dags för vobblern att göra entré på djupet i parkeringsviken och i samband med det så drog de pluggen och jag gissar att det sipprade 100m3 genom turbinerna. All fisk flyttade sig till djupet utanför parkeringsviken och började nappa och nappa och nappa...
Tyvärr miste jag två st med buskiga ögonbryn och nosring som kan ha varit hur stora som hellst men en besa lyckades jag ändå landa på mitt vanliga harling "drag" Bomber 14a.
Kvällen blev till natt men fisken fortsatte att nappa. Kylan gjorde sig påmind fram på småtimmarna genom att jag på morgontimmarna fick leka isbrytare större delen av fisketiden men det nappade bra enda till dess att solen började värma och det var dags för arbete.
Resultatet blev enligt förhandsplanerna ett riktigt bra fiske med fin fisk!
Det är 242 dagar kvar på den här älvsäsongen så det är ingen ide att beställa tid hos dracula (blodcentralen) på ett drygt halvår.
/Fredrik Samuelsson


5 kommentarer:

peter bengtsson(skåningen) sa...

Grattis och grymt bra skivit// lagt upp den som länk på facebook: http://www.facebook.com/index.php?lh=fa8680815c998c1d89a08e0d097ff60f&#!/group.php?gid=218896503425

skåningen sa...

skrivit ska de va(slant) ;)

FS sa...

Själv är jag ordentligt nöjd med fisket :-)

FA sa...

Vilken satans premiär! Coolt när det är överlapp på fiskesäsongerna:-)

Anonym sa...

Tjusigt Fredrik! Innovativt(tycker iaf jag) att köra nattfiske så pass tidigt på säsongen.
Får se om man kanske testar Zon 3 på lördag, klart inspirerad nu iaf.

Stort Grattis!

/"Åberg - Latmetare"

 
Google