onsdag 7 april 2010

Hel helg med pimpel.

Kvällstävlilng på Borgsjön 17-20 på fredag kväll. Borgsjön lämnade ju ett rejält avtryck i pimpelsverige för 2 år sedan när både Bergman och Jangler hade 30+ påsar Bergman har ju fortfarande Svenska rekordet därifrån på dryga 34kg så det är med spänning jag ser fram emot vad den ska kunna ge i år.

Det gäller att hinna med allt på en sextimmars tävling på bilden är det Morgan som har klonat sig att borra och att sedan bära en storgädda tar på krafterna så en välbehövlig fika i en brassestol är inte fel en bit in i tävlingen. Foto: Stefan Evensson
Benka Wallin Sätter gränser, likt fyrern ritade på Europa kartan på 40 talet :-)


Bosama Binladen en annan medlem i Sudsjömaffian skottar upp parkeringen.


Dagiset har öppnat efter påskledigheterna och jag har kommit över denna fina karta över Maratonpimpeln. Sex timmar på denna sjö och fingrarna värker utlovar arrangören.Ser ut att bli prefekt väder i helgen. Stigande Hpa till över 1030 och slöjmoln det gillar Jämtlandsaborrarna de stora kanske har parkerat på flaken :-)
Så var det dags igen för en riktig pimpelhelg. Mycket folk väntas till sydöstra Jämtland och bra fiske utlovas. Det är inte säkert att man går därifrån med en vinst även om man fiskar upp 40 kilo på de tre tävlingar som står på programmet i helgen.
Borgsjön kan ju spotta ur sig hur mycket som helst det är ju redan bevisat men jag höjer ett varningens finger om hur mycket fiske det relativit lilla vattnen tål, tror inte att tävlingsfisket kan påverka nämnvärt men lokalbefolkningen har köttat rätt bra där på senare år så det kan bli ojämnt men vi får se helt enkelt.
Lördagens Maratonpimpel blir nog nått i den grövre skolan av vad jag kan bedöma Allt talar för att det ska bli kanonfiske, Ganska stor sjö med mycket fin abborre och dessutom så ligger den ju efter väg 323 vilken är Sveriges bästa pimpelväg. Varning för fulla skryllor!!!
Sösjön på söndag kan vara lite lynnig för de som mins så nappade intet på första isen men det kommer att krävas över 10 kilo för seger ändå.
Vi ses i helgen.
/Fredrik Samuelsson

5 kommentarer:

Timo Hakulinen sa...

Grattis till alla er som har möjlighet till att ha ett fortsatt pimpelfiske. Hoppas ni får en en värdig avslutning på säsongen, för en annan känns det lite avsnoppat eftersom man aldrig kom in i matchen i påskas. Formsvacka? :)
Väl mött nästa pimpelsäsong!

Storm sa...

NU !

Är det väldigt deppigt här, MEN måste väl finnas MASSOR med bortförklaringar ;-) !

Hae't Gött !

jesper sa...

Var ruskigt ojämnt fiske på lördagen men det borde ju inte hindra att vi får en radda bortförklaringar. Tror FS jagade mört i blindo och till slut drog "asken" vid bilen lite för mycket.

Fs sa...

Haha nu var tu kul.

Anonym sa...

Resultat borde komma på http://www.sundsjofiskarna.se/wp/

 
Google