måndag 19 april 2010

Mer havsöring och annat att vänta

Foto: AP

I kväll börjar fisket på 3an för min del på allvar.
Har spanat en del under gårdagen och även i morse och det verkar som om de stora stimmen på 2a har spritt ut sig över älven.
Det är ju så varje år att fisken börjar röra på sig när de nya kommer föra att beta av de få resurser som finns kvar efter vinterns härjningar
När fisken kommer på att det är tomt på mat så vänder de tillbaka ut i havet för att äta sig små och slanka på de enorma spiggstim som snurrar runt Alnön och Tynderö.
Klart man hoppas på ett bra strömmings år så fisken växer på sig lite snabbare till höstfisket men det är bara att vänta och se vad som händer med det.

Båtfisket får vänta ett par dagar till då lillån inte har rivit ännu och det är helt omöjligt att få ut min båt.
Blir gränsen denna vecka till en början iaf. Kommer det en vattenhöjning över 240m3 så kan den kanske gå men det håller både jag och vattenfall som orimligt i skrivandets stund.
Verkar som det går bra med vatten i Karleby just nu och då spar de med största sannolikhet allt vatten i Storsjön så länge det går att hålla.

Känns skönt att vara igång på allvar nu med spöfisket. Blir fiske i öppet vatten varje dag denna vecka om planerna håller. Det vankas havsöring vimma och gädda kanske en och annan id mot slutet av helgen om vädret tillåter.
7 dagar 7-10 fiskepass nu är våren här!
/Fredrik Samuelsson

3 kommentarer:

Kaj sa...

Hur fiskar du och med vad?

FS sa...

I vattnet med krok. Du då?

Kaj sa...

Jag har fiskat mycket havsöring i Sthlms ström genom åren och frågar av rent intresse!
Om du tycker att er blogg ska handla om hur mycket fisk du får och ingenting om fiskemetoder så ok då vet jag det.
Om du väljer att raljera över min fråga så får du naturligtvis göra det men det är tamejfan det värsta jag vet!

 
Google