måndag 17 maj 2010

Mera öringsfiske 166

Rodden nerströms levererar den med!
Sjuka mängder med spigg

Berga lossar en blänkare


Tidigt på dagen var det dags att arkivera dessa fiskar i frysen då det redan var mycket varmt!Loben körde långjalingar trots ryssvärmen
Jag kämpar vidare med öringsfisket.
Olika personer i båten är den ultimata lösningen för att inte bli uttråkad för på fisket efter nystiget tröttnar man aldrig :-)

Jag och Berga fick äran att följa med Bengtsson på ett uppdrag på 2an vilket vi inte funderade på särskilt länge. Sagt och gjort vi slöt upp strax före sju med förhoppningar om bra fiske vilket det sedemera blev trots en del lirkande.
Värmen kom direkt! minst 25 grader varmt vindstilla och solsken, Björkarna formligen exploderade längs stränderna och kl 12.00 började fjällfloden. Vattnet steg till drömnivå på en halvtimme från knappa 300 till 550m3. Överståndarna backade och den nya fisken gjorde entré så sakteliga. Fisket var lite lurigt måste tillstås men vi lyckades iaf fiska fullt ytligare en gång vilket betyder att jag inte missat kvalgränsen en enda gång i år :-)

Stora vobbler i ytan var melodin för de nystigna PO´s längsta med fire tiger motiv var överlägsen ja den har varit bäst i 4 dagar nu. Olika skruvsänken bara beroende på var man fiskar. i dag när det går 650m3 så kan man utan vidare pressa på ett 20g skruvänke även nere på 3an.

Jag och Loben var nere och fiskade frivatten i går em från Helenas till flygfältet och även där nappade det nystiget ja faktiskt bara nya fisk i båten Den största vägde knappa 3 kg och var en kanonblänkare med stor fettfena (dra inga växlar på det)
Det nappade på bra men vi fick bryta pga fel klädesval när det kom ett par riktiga störtskurar. I dag är dock värmen och finvädret tillbaka och i skrivandets stund så är det riktigt varmt och skönt, 20 grader vinstilla och soligt i S-vall.
Jag säger ytligare en gång om man ska fiska fina öringar så ska man vara ute nu!
I går såg jag 2 båtar till som fiskade på 3a och då ska man tänka på att det är en sträcka på minst 5 km så det är alltså omöjligt att täcka av hela även med 10 båtar.

Ut å kör!!!
/Fredrik Samuelsson

Inga kommentarer:

 
Google