måndag 6 december 2010

Superkulan

Stora påsar. Foto: Emil Sjöberg

Gips Pelle och Jesper stod för dagens bragder

Foto: XX

MR X bjuder på glögg och lussebullar

Foto: Emil Sjöberg

Skön bild med bildsköna Sjölen.
Foto: Emil Sjöberg


JJ alltid långt framme.
Foto: XX
Gips Pelle med ett nytt kanon PB! Foto: Fredrik Samuelsson


Jesper hittade fisken dag 2!

Foto: Fredrik SamuelssonTotal segern.

Foto: Fredrik Samuelsson
Jag ska försöka mej på en kort sammanfattning av helgen ur mitt perspektiv utan att gå in på detaljer i mitt eget fiske som lämnade måååånga frågetecken.
Grabbarna från NFG dök upp redan på fredagskvällen och jag hade laddat med mat och dryck och inte helt oväntat så fastnade XX för en flaska med Ryss Kryss och han fick hjälp med den av Jesper som hade en tuff arbetsvecka bakom sig. Vi satt och skrattade fram till 02.00 och snabbsov 4 timmar innan det bar av till B-fjärden.
Väl på plats så noterade vi att det var ok temp ca 8 grader på morgonen men det hade kommit 15 cm snö under natten och det var nog en av anledningarna till att ingen kom över det magiska 30kgs strecket.
Jag blev ganska så förvånad när det kom folk från när och fjärran för att lösa in sig. Det var dock tomt med folk från Jämtland och dessutom så pass sparsamt med veteraner att vi bara körde en klass på inrådan från de få som kom.
Vid invägningen så visade det sig att de största påsarna kom från kolbotten och JJ spatserade in med dryga 23.5kg och vann lätt.
Vid invägningen så bjöd MR X på 2 sorters glögg, lussebullar och pepparkakor vilket uppskattades av kylslagna fingrar.
Kvällen spenderade jag med NGF grabbarna och det blev 3 rätters med tillhörande dryck och vi fick kämpa för att hålla oss uppe till 23.00 och då hade Chefen redan stödvilat i en fåtölj i en timme.
Berga drog ut till Ainas och tog ett par Whiskey med Uppsala grabbarna och Mankan med bror även Begman med fru slöt upp där på en trevlig kväll.
Söndag morgon och tidig avfärd till B-fjärden igen. Efter att vi letat Chefens grejor en bra stund så kom vi tillslut iväg och termometern visade 18 kalla men enligt den mycket pålitliga väder tjänsten yr.no :) så skulle det stiga lagomt till tävlingsstart vilket det gjorde och var nog "bara" -6 grader under tävlingstiden.
Det var riktigt bra med fisk på kolbotten vilket alla vist om men jag trotsade den vetskapen och hade 3hg efter 1.15 och var helt borta. Jesper som stod för dagens uppryckning var även han ute och Cyklade men hittade ett kanonhål efter 1.30 och fick 13 kg på 35min! och var då med i matchen det var en av dagens bragder men nu till den största bragden genom alla tider på B-fjärden. Många har slagit sina personliga rekord här men inte likt detta:
Gips Pelle a.k.a Pelle Ernst
Slog även han sitt PB på lördagen och kom upp till 9.3 kg och var mycket nöjd med det.
På söndagen så tog han sig bort till kolbotten och satte sig på fisken direkt.
22908g vägde han in vilket är en uppryckning av hans PB från dagen före med dryga 13.5kg!!!
Jag ska som avslutning tacka all som kom till denna "lilla" kula på B-fjärden och hälsa välkommen till det aningen större eventet andra veckan i mars SUPERPIMPELN då ännu fler duktiga fiskare gör upp om platserna på pallen och de fina priserna.
/Fredrik Samuelsson

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jesper och Pelle lika som bär kan de vara släkt?

jesper sa...

Är det längden du tänker på ;)

FA sa...

Grattis igen Jesper, men vad gör du med alla prispengarna? Spelar väl inte bort dem på jobbet? :-D

FS sa...

Jag ser likheter!
Samma tur.
Lika längd.
Och bägge som hämtade ur ett serie album :-)

FS sa...

Vad gör han med allt bubbel jag sponsrat med?

jesper sa...

Jag sparar bubbel till ett bad. Kanske kan bli ett fotbad snart.

FA sa...

Annars kan du ta med till Super Pimpel så kan jag hjälpa till med innehållet. Det brukar jag ju fixa åt dig:-D

Småland sa...

Stora påsar Pelle.Grattis

Anonym sa...

Vad händer med all fisk som tas upp?

Anonym sa...

Stekt abborre är gott !!

FS sa...

starta stekpannan för jag har en full container. aningen kråkskadad men du verkar hungrig så det är bara att komma och hämta.

 
Google