måndag 5 oktober 2009

Fisket från helgen.

Kaffesugen? Här puttrar både kaffet och snurran.
Klicka på bilden så ser man hur många båtar som var ute på lördag.

Ett grills valde att attackera en bomber 14a


Fisken som jag var helt säker skulle ställa till sig i helgen gjorde inte det utan det var rejält trögfiskat och de fiskar som fanns var svåra att få till napp. Dessutom var de spridda över flera kilometer stort område så det blev till att leta. Vobblerna hängde med efter båten medans vi letade och ett par öringar föll för dem. På bild är det dock ett grillse som attackerat en orange bomber 14

På bm så var det som sagt svårt men det blev ca 30 öringar Där 17st var över 8hg vilket får ses som mer än godkännt just på storleken. Indalsälven är inte lik någon annan av de älvar som mynnar efter norrlandskusten. Fisken är betydligt mindre i snitt och med all säkerhet betydligt fler. Det är bara lekfisken som är stor, gallfisken håller sig mellan 4hg-kilot allt som oftast.
Vad detta beror på har jag ingen aning om men en massa teorier. någon som vet får gärna höra av sig till mej.
Har fått massor av rapporter i helgen om snöfall. själv hade vi -8 vid båten på lördagsmorgonen så det frös rejält i spöringarna långt fram på förmiddagen. Vintern är på väg det är säkert. vattentempen sjunker ganska så snabbt dessa dagar ca 0.5 grader per dygn just nu och om det skulle snöa i vattnet så går det ännu fortare.

SÅ SNART BÖRJAR VI MED PIMPLINGEN!
/FS pimpelsugen

2 kommentarer:

Emil_sj sa...

Dags att börja träna borrarmarna! Det snöade i Långskog igår kväll.

mankan sa...

Hur lång tid är det tills B-fjärden fryser till då. Ja tänkte ta mig upp nån helg så fort den ligger och testa lite Mankan-pirkar och leta ställen till SuperPimpeln2010 om det blir nåt, vilket ja hoppas =)

 
Google