onsdag 10 februari 2010

5-timmars 2-mannalag 13/2 GISSEN

På lördag är det dags för en skojig och lite annorlunda tävling på Gissen utanför Storebro. 5 timmars 2-mannalag. Det finns lite olika taktiker på lagtävling men jag förspråkar att man fiskar tillsammans. Dennis och jag bildar ett lag vilket känns riktigt bra med tanke på den form han har visat upp!
Starten blir vid Fredensborg Herrgård. Tävlingstid 9-14. 30 min resp. 45. Förbundets regler.

Gissen är en bra tävlingssjö. Man kan fiska lika framgångsrikt på djupet som längs land. Personligen föredrar jag djupfisket på den här sjön och stimmen brukar vara stora med 40-70 grammare på 5-10 meters djup. Jag brukar inte fiska på grunden utan flak med rätt djup för dagen. 8 kg/man kan vara vinnande tror jag.

Tävlingen på Åsunden är även den en rolig historia så det är bara att välja o vraka på lördag. /FA

4 kommentarer:

Micael Glennfalk sa...

Favorit på Gissen Fredrik? För några år sedan tror jag du vann på dryga 7 kilo, 6-8 meter djupt på den stora flatbotten. Och så med Dennis i storform som lagkompis. Ni blir svårslagna... Dahlström och jag ska försöka ge er en match, vi har en inteckning och vill ha en till!

FA sa...

Fördelen med sjöar som går att fiska lite djupare är att abborren inte blir lika känslig för förändringar i lufttryck. Krön t ex kan ju vara helt utslagen ibland. Trummen här i Växjö likaså. Favoritskapet lämnar jag helt öppet men jag är glad att Dennis är i samma lag som jag:-)
Vi ses!

Micael Glennfalk sa...

Eftersom 5-timmars också är "Öppna Björkbackenmästerskapet Vpr" lottar Björkbacken ut 3 st priser inividuellt bland deltagarna. Varje pris består av 4 fribiljetter till Björkbackens Äventyrsgolf, värde 45 kronor per biljett, totalvärde 540 kronor.

FA sa...

Nu är prylarna i ordning. Tog en meditation över vad jag körde med för 5(?) år sen när jag vann och rotade fram identisk utrustning (+lite förbättringar). Viktigt också att jag ligger över några kilometer fågelvägen från startplatsen. Väl mött i morgon och låt bästa laget vinna:-).

 
Google