tisdag 2 februari 2010

Globala Uppvärmningen?

Detta inlägg lite Off Topic men säkert är det fler än jag som gottar sig när fakta överröstar antaganden:-). Den norska aktivisten från Green Peace får nog åka hem och kolla sina källor lite bättre...För oss som inte "köper" all skit som media kablar ut kan jag tipsa om: Se Verkligheten /FA

6 kommentarer:

jesper sa...

Och varför skall man "köpa" skiten som den där Monckton försöker driva?
Han verkar ju inte vara helt okontroversiell heller. Överdrifter och oklara samband finns ju säkert i debatten men det är svårt att argumentera med konspirationsteorier. Vilka argument o bevis som än framställs går ju alltid att hävda att det är del av konspirationen.

FA sa...

Kan så vara! Men det skulle inte skada om folk i allmänhet ser saker från lite olika håll och skaffar sig en egen uppfattning istället för att svälja medias ofta enkelspåriga bild. Ofta ligger verkligheten någonstans mittemellan tror jag. Det han säger om temperaturen stämmer i alla fall så vitt jag kan kolla på flera olika håll.

jesper sa...

Absolut viktigt att se saker från olika synvinklar och bilda sig en egen uppfattning. Men hela tanken att en vänster o miljörörelse skulle lyckats dupera och dominera hela forskar- och mediasamhället med syftet att vadå?? verkar för mig i alla fall lite osannolikt.

Jag tvivlar inte på att han har fakta för sina påståenden om temperaturen. Frågan är om det är ett avgörande bevis för att CO2 utsläpp inte förändrar vårt klimat?

Lord Monckton bidrar dock inte till att höja nivån på debatten, Maken till dominerande o gåpåig snubbe är svårt att hitta. Skulle vilja se honom i en seriös debatt med en likvärdig retoriskt kunnig person istället för ett egonummer där han bara är ute efter att förnedra sin motståndare.

Svårt att se seriöst på en person som tycker att inlåsning av alla Hiv positiva in UK och USA var lösningen på AIDS epidimin under 80-talet.

FA sa...

Du vet mer än jag om Monckton Jesper, det märker jag direkt. Vi får följa debatten vidare och se hur det utvecklar sig. Hur som helst finns det 3(4)"fall" som intresserar mig mest just nu.

1. Globala uppvärmningen.

2. Massvaccineringen av svininfluensan.

3. Livsmedelsverkets kostråd.

(4. orkar inte läsa allt längre: 9/11)

Men, jag är mest trött på att folk "köper" allt som står i tex Aftonslasket utan att överhuvud taget tänka själva. En jobbarkompis kom för ett par veckor sedan: "Vet om att det finns en gubbe, nånstans i skogen som vinner på alla lotter han köper? Han vann 10 miljoner en gång och sedan dess vinner han jämt!" Det stod i Aftonbladet. Han trodde på artikeln på riktigt...
Det viktiga är att hålla alla sinnen öppna.

jesper sa...

När man hänvisar till Aftonbladet som källa så vet man att man är ute på tunn is.

Problemet är ju som alltid att media bara skriver om vad som säljer för tillfället. Kritik mot vad skrivs i mainstream media är alltid intressant men man måste också vara beredd att ifrågasätta kritiken.

Lycka till på DM imorgon!

Anonym sa...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6560614.ab

 
Google