måndag 15 februari 2010

DM V-NORRLAND 2010

DM i Västernorrland är nu spikat till Indalsälven med parkering vid Eon arena.
Indalsälven brukar jag ofta säga vara ett av de bättre vattendragen i Timrå kommun och absolut ett av de rättvisaste.
Fisket sker efter land i den nedre delen av tävlingsområdet men ett par kilometer uppströms starten så finns det grund och och chansen till bra fiske på flak.
Vinnarvikten är svår att sia om men 300-400 fiskar på 4 timmar är ingen ovanlighet.

Föret är helt överlägset jämfört med andra sjöar som jag varit och kollat (ca 15 st förra helgen) Stöpet har frusit om så det är mellan 2-10 cm snö över dubbelsien men med -20 på nätterna så kommer det nog att bli bra om det inte kommer en halvmeter till innan tävlingen.
Det går en skoterled längs älven och dessutom så är det led fram till macken i Sörberge så det är spår över allt.

Tävlingen fiskas på utsatt datum och är avlyst för deltagare 14 dagar före och är alltså stängt sedan i lördags.

Information från tävlingsledningen har skickats ut till klubbarna i distriktet och jag hoppas verkligen på att det blir fler än 18 startande i seniorklassen.
Om jag har räknat rätt så krävs det 21 deltagare för att kunna skicka 4 man till Mälaren nästa år så det är bara att ställa upp!
Cfc har 5 seniorer på startlinjen nästkommande helg!
/Fredrik Samuelsson

13 kommentarer:

Berga sa...

BLir kanon med ett vatten som inte fiskas så speciellt ofta, och mkt rättvist borde de bli då de har vart stängt sen infon kom, så inge kan träna ihjäl sig på vattnet.
Så ser framemot DM iår, verkligen bara hoppas de kommer fler än tidigare tävlingar iår, för SM på Mälaren, de måste alla vilja fiska!!!
Så dyk upp på DM västernorrlänningar!!!

Anonym sa...

Hej! Skulle det inte löna sig med en annons i lokalpressen. Borde väl locka några extra pimplare i alla fall.

FS sa...

Det är bara att sätta in en!

Anonym sa...

Nja, tänkte väl mer att arrangören borde vara ansvarig för detta. Inte helt omöjligt att det skulle locka några "nya" pimplare och därmed utöka antalet som kvoteras till SM. Men det kanske är lönlöst.

FS sa...

Ärligt talat så tror jag att intresset inte är mycket större än runt 20 seniorer. Jag fiskar ju en hel del runt om i distriktet förutom i Dödens triangel och ser sällan eller aldrig nya seniorer på tävlingarna och aldrig seniorer som är ute och tränar.

jesper sa...

Nu kan ni snart gå över till Finland.

http://www.smhi.se/oceanografi/istjanst/produkter/sstcolor.pdf

Anonym sa...

Håller med om att det ligger på arrangören att annonsera ut tävlingar, men det ska väl ändå vara arrangören som bestämmer hur detta sker. Jag tar förgivet att alla klubbar i distriktet har fått inbjudan och då kan ju spridningen ske "lokalt" via lappar, mun mot mun metoden, djungeltrummor eller vad som helst......Sluta klaga på fredde och jobba konstruktivt med rekryteringen av fiskare ist för att bara klaga.

Emil_sj sa...

Vet om ett bra ställe där vid finland, kanske man ska ta sparken och åka dit på lördag..
Tar man fart så kommer man väl över rännan också..

Anonym sa...

Hej igen! Var inte någon klagan från min sida, ursäktar om någon uppfattar det så. Förstår mycket väl att det är svårt att få nya tävlande. Klart man försöker få med folk men jag tänkte att om en annons kan dra till sig några extra tävlande så kan det ju göra en eller två platser extra till SM. Med annonsering samt god lycka med vädret så finns ju i alla fall chansen till detta. Så mina inlägg var inte alls någon kritik till FS eller någon annan, bara en tanke eller förslag.

Anonym sa...

Anonym, varför skriver du inte under med ditt namn?

/Olle Andersson

Anonym sa...

Det var som f.. Fredde kommer du ikke på Jemtcupen ?

Og jeg som har gledet meg sånn til en figt i Stugun !!

Mvh

Finn E Lerdalen

FS sa...

Jag var på ett förtroende uppdrag åt den Svenska militären den veckan som tävlingsmötet för V-norrland ägde rum så jag hade ingen chans att påverka det.

Jag hoppas verkligen att alla som var med på mötet och bestämde att DM skulle gå i februari kommer på tävlingen!

Berga sa...

Rent statistiskt sett så borde de kunna komma ialf uppemot 35st seniorer, för så många aktiva/semi aktiva seniorer som tävlings/pimplar i västernorrland, skulle de bli som förr när alla som pimplade nästan var med skulle ett DM kunna uppbringa över 100startande i seniorklasse. Så då är frågan, hur fasen får man dessa pimplare att inte bara sitta på röding/regnbågsjöar utan även kanske delta på någon eller några tävlingar per år.
Även om de mest fiska öring/röding/regnbåge så är de inga dåliga pimpelfiskare vad gäller abborrfiske, bara lite ovana!
Så hur gör man för att få dessa med på tävlingar oxå, det är frågan!

 
Google