tisdag 9 februari 2010

Slaget på Hulingen 14/2

Det kommer att bli blodigt på söndag:-). En av de orättvisaste sjöarna i Småland kan man kanske kalla Hulingen. Kollar gamla listor och segrarvikter över 10 kg är inget ovanligt. Samma tävling kan erkända pimplare väga in under kilot.
Starten blir nog ungefär vid Reningsverket.
Kuriosa: I norra ändan ligger Festivalområdet och antagligen får man både det ena och andra på kroken om man väljer att gå dit. Bara fantasin sätter gränser:-)

Ganska grunt nästan överallt. Matsalsgolv stora partier. Under flera år var det sparsamt med tävlingar här just pga det ojämna fisket. Detta blir spännande!! /FA

4 kommentarer:

mankan sa...

Skulle tippa på att överförfriskade festivalbesökare kanske har mäskat bra i strandkanten om de mått dåligt på kvällskvisten.. men det kanske bara drar till sig mört =)

Micael Glennfalk sa...

Utloppet vid festivalområdet kan vara bra (...kanske maten från festivalen bidragit till detta, Mankan). Vid flera tävlingar har vinstpåsar kommit från utloppet vid festivalområdet. Men som Fredrik säger, sjön är lurig. Skulle man blottlägga botten i det området på kanske två meter skulle den likna ett ökenlandskap där vinden skapat fördjupningar och förhöjningar. Här kan det på toppen komma upp en 5-grammare för att ett par meter längre bort, i en fördjupning komma en på halvkilot. Jag har vid en tävling på Hulingen fiskat bredvid en klubbkompis som fick över 6 kilo matfisk i samma hål, 2 m djupt cirka, runt om fanns det bara enstaka 10-grammare. Nog för att fisk i samma storlek samlar sig tätt, men detta är extremt typiskt för just den här sjön. Inräknat klubbtävlingar, smålandsmästerskap och annat så har segervikter kommit från 6-8 olika platser och legat kring 7-14 kilo. Jag tror att vinnaren har borrat mycket, hittat ett par-tre stim av de stora och avstått från att sitta och sega upp den sista abborren i hålet.

Peter sa...

Hmmm detta låter som de kommer bli svårt på söndag alltså?(Trots mankans pirkar ) *ASG*

Fast de e klart,de e första gången ja pimplar här nere,så ja får ta detta år som ett läro år=)
Men de har´ju vart jämt dom 3föregående tävlingarna för vissa=)
Nåja väl mött på söndag alla!!

Anonym sa...

Gick på hulingen i lördags 30-40cm snö+stöp,gick från reningsverket till björkudd det slutade med en hjärtinfarkt 1mån,sjukskrivning,slutfiskat för denna vinter,LEFFE

 
Google