söndag 13 februari 2011

så gick det till på Stångådalens KM 13/2


2 timmars bilfärd var det från Växjö ut till Äspö laboratoriet och Nicklas och jag hann nog att dra varenda fiskehistoria innan vi var hemma igen. Detta var min första gång på detta vatten. Visserligen har jag ett fint minne från 90-talet när jag fick en 4 kilos lekbrax på matchmete i närheten. Men premiär på isen i alla fall.

Fick ett tiotal i blandad storlek i första hålet vid en udde. Spanade lite på övriga runt omkring men de fick ingenting på två hål var som jag såg och därför dömde jag ut stället trots min fina start. Vevade upp och gick med sikte på andra sidan fjärden istället. Fick några små på vägen men så långt ganska misslyckat. Väl över på andra land var det lite mer stabilt fiske med ganska jämn 100 grams storlek på fisken. Lite läskigt ställe med uppstickande stenar här o var och varierat djup mellan 1 och 3 meter. Hittade ganska snart en fin linje och för skoj skull räknade jag till 34 st hektosar på 4 hål. Efter det racet mattades fisket och jag gjorde en kort utsvävning som blev resultatlös. Skyndade tillbaka och slog hål utanför 100 grammarna och fick en hel del bättre fisk mellan 1-3 hekto i hålen fast bara ett fåtal i varje. Några jagande borrar var inte i farten idag. Inga glin kom uppspottandes och det gick bra att borra mellan gamla hål och få ett par till. Stillastående fisk alltså.

Hela tiden sneglade jag ut mot flaket där Sören och en del andra satt. Sören vann just där förra gången det var tävling här på 14 kg nånting visste jag.

Jag var mycket misstänksam att de fick grymt bra därute eftersom de satt mest stilla hela tiden. Dessutom var det uppståndelse runtomkring. Folk från land med hundar och pulkor kom som publik. En helikopter snurrade länge ovanför. Folk började slå upp marknadsknallar och zigenarna kom dragandes med ett tivoli så nåt stort var på G det förstod jag:-)


Ok, jag spårade ur lite men rejält spännande var det vid invägningen. Sören skrylla var knökad men så har han fortfarande en sån där liten klassisk pimpellåda.


Eftersom detta är mitt i år så hade jag turen att dra längsta strået idag också även om marginalen inte var så stor.


Resultat: 1. Fredric Ankarberg 14 365 g

 2. Sören Johansson 13 555 g

 3. Christer Lindström 12 400 g

 4. Håkan Daahlström 11 215 g

 5. Nicklas Bard 6980 g

 6. Peter Olsson 6165 g

 7. Mats Åkesson 6120 g

 8. Jimmie Dahlstroem 5980 g

 9. Magnus Karlsson 3670 g

 10. Leif Carlström 3595 g

 11. Rolf Emanuelsson 3275 g

 12. Stefan Engdahl 3240 g

 13. Göran Hjortbäckar´n 2955 g

 14. Glennfalk 2645 g

Nu blir det inget fiske för min del innan SM och man kan ju hoppas att formen håller över nästa helg också. Räkna inte bort smålänningarna på Mälaren:-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad i..... Har du dopat dig? Overkligt fina resultat. Grattis!

Anonym sa...

Hej Fredrik,
vart höll ni till?
Borholmsfjärden, Granholmsfjärden eller Getbergsfjärden.
Tänkte åka i veckan men det är ju synd att åka till fjärden som blev utfiskad.

FA sa...

Vi parkerade på labbets gästparkering och gick på stigen ner till den grunda fjärden. Ingen aning vad den heter.

Lycka till!

Anonym sa...

Tack. Då var ni på Granholmsfjärden eller man kan också kalla det viken som leder in till Kärrsvik.

Anonym sa...

Hur var isen? Detta är väl bräckt vatten?

FA sa...

Lite bräckt är det men det var kanonis. 30 cm bra is. Gäller bara att se upp vart varmvattnet från turbinerna tar vägen. "Vår" fjärd var inte påverkad av det men på väg ut på Äspö såg vi en del konstigt. Grön rök som steg upp ur öppet vatten trots att det var -12 grader. Inte naturligt:-)

 
Google