måndag 21 februari 2011

Så var SM 2011 enligt FA.

Tack till alla arrangörer som gjorde ett super-SM ! Tack för det fina vädret och den lättsamma stämningen. Tack till alla trevliga resekamrater. Helgens riskvast går till Pizza Hut nedanför vandrarhemmet Majorskan som hittade på en alldeles egen stängningstid 18:32 på lördagskvällen. Vi var 15 vrålhungriga som ni lätt kunde plockat av 3500 kr om viljan hade funnits. Jag antar att chefen inte var på plats den här dagen?

Grattis alla medaljörer i olika klasser!


INDIVIDUELLA: Jag hade som alla andra en PLAN. Jag inbillade mig att fisken gått in lite grundare p g a eller rättare sagt tack vare snön som kom. Lite av en chansning såklart att springa in i den stora grunda viken men det brukar krävas nåt lite annorlunda för att klonka ett SM. I planen skulle jag hunnit in där på 30 minuter men så kroknar man mitt ute på fjärden i 2 dec snö och staplar in efter nästan 40 istället. Det var ändå ganska rätt djup därinne och flera hundra meter oborrad vasskant. Som upplagt för att fylla Benkaskryllan:-) Taskigt bara att de 8 första hålen gav 3 st 10 grammare. Panik förstås och ut ur den där fort som f...Testade udden med 4 nersläpp. Lika dåligt där fast djupare. I bilden i min skalle fanns inte att behöva LETA efter fisken på Görväln. Man skulle ju bara börja hiva från start...Sprang ut till knatteholmen lite smått desperat och slog ett hål 25 meter ifrån. För djupt. Borra närmare. Samma djup. Borrar 2 meter från ön. Nästan samma djup...suck fast här var det bra med småfisk iaf och nu var jag less att leta. Klockan hade gått alldeles för fort också och nu hade jag missat 45 viktiga minuter och kände mig tvingad att försöka göra det bästa av den där lilla ön för att undvika fiasko. Lite märkligt ställe att fiska SM på Mälaren runt en pytteliten ö. Det var mer likt en mindre smålandssjö. Kämpade här och borrade ovanligt tätt för att öns kanter skulle räcka tiden ut. Hade en 400 grammare som bonus bland alla små. Hade ett fruktansvärt tempo på dragandet på runt 4 meter, nästan vårdslöst för att försöka dra ikapp missen i början och var ganska slut kl. 14. Svettigt värre att hinna in blev det också. Lyckades plocka ihop 13 756 g som räckte till en femteplats.

LAG : Även till söndagen fanns en liten plan. Vi hade tagit sikte på det gigantiska grundområdet bakom stora ön. Börja långt in och fiska oss utåt. Som väntat var det lite fler deltagare som också ville testa där. Fyllde på bra med folk nära land och jag drog mig bort från folket och utanför alla. En del pimplare verkade ha lite torgskräck för de allra flesta trängdes inom det röda området på kartan. Lite sällskapssjuka och pratglada kanhända. Själv gick jag längs den gröna linjen utåt och hade oborrat framför mig hela tiden. Bra med fisk i vissa hål men även en del bomhål. Fick en 7 hektos med en gammal limkrok i gapet. Tror det var en 12:a. En jättemört och en argsint gädda åkte också upp. Egentligen tyckte jag att jag hade bättre fiske än på individuella men tempot var lägre. Krutet var lite bränt s a s och jag hade ett par hekto mindre än på individuella. Jag var ändå mycket nöjd med min insats på lagtävlingen och vi hamnade på en sjundeplats. 34 810 g mot segrande Stockholm PF på 44 960 g.

/FA

8 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis med fisket Ankaberg !

Når er liket klart for en test av oss her hos snurrpilkens venner ? :)

Vi er klare for litt titler oppe på Jemtcupen, blir vell litt bedre størrelse på fisken enn på deres SM.

Mvh
Finn E

Håkan Franson sa...

Grattis Fredric till ett utmärkt genomfört SM. Du vet att jag gnällde över min "förlorade"timme men du sket ju i att du missade tid och bara ångade på,starkt! Tackar för draggen du gav mig och ska fiska in mig på den så jag hänger med i ditt tempo nästa år:-)

Mvh Håkan

Storm sa...

INTE GRATTIS !

För vad vann du ?

MEN jävligt bra kämpat FA, imponerande:-)

Syns !

FA sa...

Tack för påhejningarna!

@Finn E : finns snart för de som vågar testa!

@Håkan : Jag måste få nån mer tävling hos er innan isen går! Tydligen var det hyffsat vid gräsöarna i helgen:-D

@Storm : Jag är dåligt påläst på regelverket men jag hade hoppats på att topp 5 "vinner" en plats på NM ? Nån som vet hur det ligger till?

Anonym sa...

OK, lite ny info. Topp 3 går till NM. Skönt att slippa eftersom det alltid krockar med superpimpel:-)
Men visst har det varit 5 förut?

Håkan Franson sa...

Här har du kommande evenemang hos oss: 26 feb Hövern 27 feb Lien. 5:mars Järnlunden (gillar Storm);-) 6 mars Sommen blåvik (bra och roligt vatten). Fisket på Åsunden i helgen var groteskt bra:-)

Nicklas B sa...

Vågar mig på att grattulera till ett bra genomfört SM Fredric.
Synd att ni missade pizzan men de ville väl inte ha påhälsning av ett gäng galna pimplare ;-)

Vet du vad som händer i helgen?
Har hört att det ska vara en tävling på Hindsen på söndag.

FA sa...

Det är en 5 timmars 2-mannalag på Nyen i V-by på lördag och kalmardistriktets lag-dm på söndag. Dessutom kanontävlingar i Östergötland. Jag åker upp till V-by och utgår därifrån.

 
Google