lördag 23 februari 2008

Bra start på Jämtcupen!


Första tävlingen på Jämtcupen är invägd. Lågoddsaren Jörgen Storm vann och ViM Pirkens deltagare Fredrik Samuelsson 9:a. Just nu pågår eftermiddagspasset. Detta kan bli spännande.
Urbankroken är inte helt uträknad heller med en 14:de plats.
Tävlingstiden idag 2,5 timmar och visst nappar det med tanke på vikterna! Storm vinner alltså på drygt 8 och sen faller det ganska tätt neråt i vikterna...
Eftermiddagspasset vinner Samuelsson på imponerande 11 480 g ! Tänk på att det är 2,5 timme vi pratar om, och därmed har nya ViM 55 mm vunnit sin första stortävling! Jag är övertygad om att det kommer mera.
Fredrik fiskade på ca 5 meters djup och det var mestadels 25 grammare. Han berättar vidare att han nöjde sig med ett tiotal fiskar per hål, eftersom nappvilligheten avtog och det var tidslöseri att fiska rent i hålen. En ofta vinnande taktik!
Dagens tävlingar avgjordes på Hovdsjön och Mellsjön. I morgon är det endast en 3 timmars och den blir på Gastsjön. Storabborre utlovas och då bör Samuelsson vara bra med.
Intressant att våra deltagare i omröstningen alla är med och slåss i toppen! Storm leder hela skiten på en etta och trea. Samuelsson tvåa på en etta och nia. Urban är inte så långt efter med 2 hyfsade placeringar efter första dagen. I morgon avgörs det vem som vinner Jämtcupen!! / Fredric Ankarberg

6 kommentarer:

Anonym sa...

Känner igen scenariot och kan bara konstatera, ett anrikt 30årigt faktum...att Storm är ett överjävligt fiskefenomen:-) Så mitt tips är konkret och föga överraskande att snubben håller undan.....Om turen och livet håller i sig så är det dock minst 30 år kvar att skicka ner honom i diket och väga in påsar med mindre vikt än våra;-) Ha det gott/Lilja

Anonym sa...

jag tycker att du borde varit med och fajtas i Jämtland också din gamla televerkare!

Anonym sa...

Ja, tanken fanns men ska ju inte säga tyvärr då jag ägnat dagen åt dels ställa iordning en del grejor inför nästa helg då ett reportage ska göras om fisket i Orsa och så lite lakfiske nu på kvällningen:-) By the way, hoppas inte betoningen låg på gamla utan snarare televerkare;-)

guldkroken sa...

hoppas ni tvålar dit mina kompisar , tomas andersson och ,"lill tomas larsson! :-)

Anonym sa...

härligt o se att du är med i toppen fredrik,,,gör nu en fin avslutning så tar du hem de hela,,jaa jaa om nu stormen går bort sig vill säga.. han är ju grym annars just nu,, ge dig inte.. kör hårt med 55an..

Anonym sa...

Fredrik "Fiskarn" Samuelsson vinner!! Fullständig rapport kommer under kvällen! Medaljregn...:-)

 
Google