måndag 15 mars 2010

Försöker mej på en samanfattning av helgens övningar

En kortare sammanfattning av helgen lyder såhär:

Det hela började med Alnösundet på fredags eftermiddagen och vädret var helt ok lite slöjmoln och en bris från NV. Det visade sig ganska så snart att de största påsarna kom norrifrån även om det nappade bra till en början ett par km söderut.

Jag hade förmånen hela helgen att dra runt på skoter och titta på alla deltagare fota / filma och snacka skit.

Kl 16.00 var tävlingen över och vid invägningen så var vågen borta men som tur var fick jag låna en 3kg våg av Alnö sportfiske som räddade hela tillställningen.

De som var längst norrut hade bästa fisket och en man vid namn Dubbel krysset drog hem segerchecken på 3000:-

7,2 kg skrevs vinnarvikten till och XX första hål på fredagen blev hans enda bomhål på hela helgen!

Norrmännen hade firat resan över gränsen ganska så rejält och var aningen trötta vid start trots att det det inte drog igång fören kl 13.00.

--------------------------------------------------

Lördag och SUPERPIMPEL

Vädret var på topp aningens dragit från NV men strålande solsken och jag hade mina aningar om att det skulle nappa, och vist gjorde det.

Många slog sina personliga rekord men en slog sitt rejält och det var en junior Emil Sjöberg Cfc bärgade dryga 25kg och krossade därmed sitt tidigare PB med knappa 300% !!!

Henrik XX Lindgren missade lite i starten efter att ha varit på kryssflaskorna en del efter fredagens seger och gick fel helt enkelt han sa till mej innan start att han skulle gå dit han var på SM men när jag åkte runt och tittade så visade det sig att han satt sig mitt på det bästa stället på hela B-fjärden. Ungefär 2km från där han slutade på SM. Resultatet lät inte vänta på sig utan fisken var som vanligt hemma ( ja förutom den gången på SM då jag startade 1.5m från XX hål och bara mäktade med en idiotplacering).

Övriga deltagare var spridda med den största koncentrationen runt starten. De största påsarna runt starten stod inte så konstigt Hessmyr och Lerdalen för 26kg resp 22kg.

Vid invägningen så visade det sig att att Dubbelkryssets felsteg var vinnande 3 man på 26kg men XX Drog den största påsen.

7 man över 20 kilo men ingen mäktade med 30+ men vist var det nära. Den gode Lindgren sade senare att om han inte repat av 200m lina för att knyta om hela tävlingen så hade han nog nått drömgränsen.

Revanchen dag 2 blev lite avslagen Noragrabbarna var ordentligt på tårna redan tidigt på lördagskvällen och Dubbel kryss flaskorna var slut sedan länge.

Även de tillresta norskarna hade galej på på lördagen och nere på hotell Aina höll Bergman låda fram till småtimmarna. Det syntes i resultatlisorna dag 2 med aningens mindre påsar trots att många förbättrade sin vikt från dagen innan så skrevs segrarvikten till dryga 23kg som den gode Erik Andersson från Ume och PK nordic stolt visade upp! Dubbel krysset lyckades andas bort 3-4 norrmän som bestämt sig för att borra ner han dagen till ära men efter att han dragit 67 st i första hålet så var det tomt på folk runt om kring honom.

Han sade efter tävlingen att det blev en svacka på två timmar men sedan var det fullt race igen och han vägde in 22.6kg och blev tvåa på det. Hesmyr snöt 3e platsen även han på 22kg.

Över lag så var det en lyckad tävling även om vi saknade en hel del kända namn inte en enda stockholmare på startlinjen på hela helgen och från Jämtland såg jag bara till en av bröderna Frank. Där kan jag ha missat någon i listorna men lite klent var det nog. Vi pressar på även nästa år. För de som undrar om priser så var återbetalningen ungefär 150%!

/Fredrik Samuelsson

6 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for en utrolig helg !

Vi hadde de utmerket på alle vis. Mye fisk, fint vær og trivlig selskap. Vi kommer ihvertfall igjen og da håper vi det ikke koliderer med Nordisk mesterskap.

Og til dere som ikke var der ; SETT AV DENNE HELGEN NESTE ÅR NÅÅÅÅÅ !

Mvh Finn E Lerdalen

FS sa...

Blir mer om de andra klasserna i morgon. Nu ska jag ut å springa för det är nått som gnager på uppmärkasamhet till helgen.

Niklas Strengelsrud sa...

Jeg setter gjerne av den helgen allerede nå, men da må jeg ha datoer.

Kjersti sa...

Ja, takk for et kjempebra arrangement! Et utrolig fiske, og herlig var det å kunne være mer bevegelig på blank is :o) Det er man jo ikke vant til dette året.
Og ekstra hyggelig er det å treffe igjen svenske fiskevenner.
På gjensyn!
Hilsen fra Kjersti Solli

FA sa...

Jäklar vad bra allt var i år! Väder, fiske, före och alla trevliga och duktiga fiskare. Jag skulle kunna pimpla 365 dagar om året om det var möjligt. Tröttnar aldrig. Tack alla klubbkamrater i CFC och på återseende på SM och Påskveckan.

Emil_sj sa...

Tack för en otroligt lyckad helg på alla sätt och vis.

 
Google