torsdag 4 mars 2010

SUPERPIMPEL STARTEN SPIKAD TILL 84.7 %Nu är det nästan säkert att starten kommer att hållas vid Mårtensholmarna.

Den mycket trevliga markägaren har låtit oss använda hans nybrutna väg ut till yttre Mårtensholmen för att kunna parkera på isen. PARKERING PÅ ISEN jo det är sant men det är bottenfruset dessutom är isen minst 40 cm tjock.

Det enda återstående problemet är att få vägen och parkeringen plogad men vi jobbar på det.


Anledningen till att vi vill flytta starten är enkel även om det förra stället är bra så är det mycket närmare till fisken från den "nya" starten.

Efter dagens testfiske så konstaterade jag att det var 15-20 kgs fiske bara några hundra meter från starten och det betyder att man inte måste vara i Stefan Green kondition för att ha någon chans utan tävlar alla på samma vilkor som gasellerna :-)


Har dokumenterat föret och fisket i dag men som vanligt så vill det sig inte riktigt med uppladdningen, men det kommer experterna är samlade och vi jobbar på för att hitta en lösning.

Kan dock kort säga att fisket är mycket bra och föret är sådär väldigt ojämnt

Av de meter jag avverkade i dag så var det 85% med mellan 3-15 cm papp / puder snö med 50 cm fast is under. resterande 15% var det lite olika fören och i vissa drivor var det riktigt segt. snö upp till knät och lite vatten i botten men föret är iaf 10ggr bättre än i fjol och om man håller sig i spåren så är det riktigt lätt att gå. Det är inga problem att hinna ut till ställena under 30 minuter.


Mer info lite senare...


/Fredrik Samuelsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter ju kanon det.
Nån som vet vad man hittar de där färggranna spöhållarna i Benkaskryllan

Anonym sa...

Lyfter frågan igen. Är vattnen där S-pimpeln ska gå avstängda?

Baddarn sa...

Ja tror det är sista dan att träna imorrn.

Berga sa...

Förvånansvärt bra fiske på fjärden idag. Hade fått andra rapporter om lite sämre fiske men, man är juh som man är och vill kolla och testa själv.
Idag vart man glatt överaskad. Första hålet ca 1,5-2kg i fångst, sen malde det på för mig med 1-4fiskar per hål, snittvikt 150-200gr ungefär så de ökar stadigt i skryllan om man behåller den fisken, idag så pytsade jag tillbaka all fisk eftersom jag fick den. Fiskade mellan 5-8,4m var fisk överallt, där de var gräs, inte gräs, plan botten, liten kant.
Endast några få bomhål.

Föret ja de är som ni läst i inlägget, från endast ca2cm till ca 50cm och strax över knäna. Tyvärr så lär de inte bli speciellt mkt bättre till tävlingen.
Dock så är de inte samma typ av före som ifjol utan mkt mer lättgått.
Och årets före gör att de blir möjligt för oss att köra upp skoterspår.

FA sa...

Det låter bra grabs! Föret är mindre viktigt i år om vi startar där det är tänkt. Alltså behöver ingen kravla sig ur döda viken(förra startplatsen) för att få napp. Det lutar åt en lyckad helg:-)

 
Google