tisdag 23 mars 2010

Helgasjön på söndag.

Hoppas verkligen att det går att genomföra. Tittar ut och det är inte vackert utanför fönstret i Växjö idag. Tankarna går till gamla Sovjetunionen. Grått och duggregn. Det sista av snön på marken är sotsvart. Lite längre bort står ett antal rostiga och för länge sedan skrotade grävmaskiner. En sån där gammal äcklig gulvit husvagn utan hjul och utslagna rutor ser jag också. "Vi hade ialla fall tur med vädret"-style. Lite frigolitbitar i olika storlek flyger omkring med vinden efter att ha blivit upptinade. Fy f-n helt enkelt.

Hur som helst. På söndag är det planerat tävling på Helgasjön. Start vid Ör. Helt klart en av de allra bästa utgångsplatserna i Kronoberg. Ofta vinns det på första grundet bara några hundra meter ut. Det tänker jag lämna till de äldre och halta. Möjligtvis blir planen att hoppa mellan isflaken ner till 3 meters grundet längst söderut på kartan. Hoppas nån går till det stora grundet innan Märkesholmarna som jag har ritat blått runt. Kan bli en stor överraskning eftersom det är en av de största sjökortsmissarna jag vet. Leta på men om det har funnits ett grund där någonsin så har det flytit bort:-).

/FA

7 kommentarer:

Erik sa...

På satellitfoton så syns faktiskt något som skulle kunna vara det där grundet. (Eller om det är en fläck på fotot)
Positionen är Lat N 56° 59′ 4″ Lon E 14° 42′ 6″ om någon vill undersöka :o)

FA sa...

Alltså, jag har kämpat med det där grundet. Sprungit fram o tillbaka och finns det nåt så är det definitivt inte i närheten av den storleken som sjökortet visar. Tänk om det bara finns där ibland. Scary:-)

Erik sa...

på satellit så är det avlångt och smalt. Jag tror det är ett sommargrund, det krymper nog när det är kallt...

Anonym sa...

Jaså, även andra har upptäckt detta med sjökortsmissen. Jag konstaterade detta förra året. Tänk om det var omvänt att det finns grund utan att dessa är utmärkta. Det vore något. Jag trodde först det var fel på min GPS. Så är dock inte fallet...

Micke

BJÖRNEE sa...

Ankarberg!!! Kan inte fatta att du kan vara så trevlig å harmonisk!!!! Va fan bor du på en skrot eller?????. Hälsa Ikea! Syns i Jämtland i Påsk!

FA sa...

@ BJÖRNEE !

Där jag bor är det alltid sol och apelsinträd men utanför jobbfönstret är det riktigt deprimerande!
På skärtorsdagen drar vi igång. Frågan är bara hur vi får stopp på Baddarn?! Vi ses!!

Anonym sa...

Hej Har också letat 1.5 tim på tävling efter detta grund men det är hellt spårlöst ,vi får skicka ner Erik att lösa gåtan....
Hopp om att bora släpper ner lite kyla till helgen eller så får man damma av metegrejerna.
Må väl att pimpel vänner....

 
Google