onsdag 17 mars 2010

SM på Tisjön


Jag hoppas innerligt att det inte finns några mängder med snö kvar på Tisjön för om det är så och jag har analyserat väderkartorna rätt så blir det en soppa utan dess like att mosa sig runt i.
Det blir som en jättelik Slush puppie med blodsmak. Jag hoppas verkligen att det inte blir så men om oturen är framme och det är mängder med snö kvar på isen så finns det ju inte en snöbolls chans i helvete att det går att ta sig mer än ett par meter utanför spåren (om ens de håller).
Risk för mycket folk i starten!
/Fredrik Samuelsson

17 kommentarer:

Micael Glennfalk sa...

På skidanläggningarnas hemsidor i Sälen hittar man uppgifter som 70 cm snödjup i terräng... kollade också väder på 620 meter höjd (ungefär mitt i skidbacken och Tisjön ligger väl ganska högt) och då har vi lördag morgon 10m/s, ca -1 grad (vindkyla-5) och söndag morgon -5, vindstyrka 5m/s (vindkyla-11). Från fredag till söndag ungefär 10 cm snö. Men blir det varmt på dagen och nu 70 cm snö i terräng (allt är väl kvar på isen?) ...då får vi som sagt tejpa byxorna mot stövelskaften...

Anonym sa...

vad kan folk säga om fisket på tisjön...är detta ytterligare ett i raden av skinnkrokens roliga sjöar?;)

S.Gren sa...

Inget fel på Tisjön! Fel årstid, konstig avdelning av sjön och en vinter som ingen har upplevt de närmaste 20 tal åren gör ju att det finns en rad tvivel. Segrarvikter mellan 3-15 kilo, alltså ett riktigt stort spann, gör ju inte det lättare att förutspå fisket. Som tur är det ju i alla fall samma förutsättningar för alla som deltar(själv får man vara hemma, synd nog!?) Mitt tips är att den som vinner har ett järnpsyke och aldrig ger upp, trots att han gått fisktom i 3,5 timme. Det finns riktigt fin fisk i sjön och då går det fort att komma upp i 5-6 kilo som jag tror att det kommer att krävas till en bra placering.
Lycka till i helgen alla SM deltagare och håll humöret på topp!
FS! du har väl tafsgrejerna i ordning? ifall att.

FS sa...

@Stefan G
Jag liter med dej att du inte får vara med. Du hade nog varit favorit. Mer om uttagningsystemet närmare sommaren för jag har en hel del i det ämnet.
Klart jag har utr. i ordning
Men du 15kg i vinnarvikt hallå bara för att du inte är med så kommer det inte att bli en på miljonen fiske, även om jag har all förståelse för att du vill vara med och tampas, men 15kg :-)

Jag drömde en mardröm i natt om att jag var ute och åkte skoter på Tisjön ett par dagar efter SM och såg då Stormen fastfrusen i en mosse (typ som ismannen) vid övergången till Gästrikeviken!

Som alla förstår så är man på helspänn nu!

S.Gren sa...

FS! Jag påstår inte att det blir segrarvikter på 15kg, långt därifrån, de brukar ju ligga mellan 3-15kg under normala förhållanden. Tror nog tyvärr som du att det kommer att bli djävligt grinigt fiske.
Stormen har ju laddat upp i Alperna så han går nog in på hörntänderna om det skulle krävas så han lär nog inte frysa fast.

Hur som helst! Skit fiske, så ses vi snart när hockey säsongen är över. Sälencup kanske?

FS sa...

@Stefan G
Jag trodde aldrig att du trodde på 15kg själv tror jag det blir närmare 1.5kg än 15kg
Jag har semester v 16 så det är väl stor risk att man kommer och förlorar igen :-)

Anonym sa...

Var ligger gästrikeviken, hittar inte den på kartan. gotland

Anonym sa...

Haha..vilken mardröm=)Tror dock liksom Stefan att Stormen blir hårdtuggad på Tisjön, speciellt efter den "unika" höghöjdssatsningen som han har genomfört i Österrike. Som om karln inte var bra nog innan...!=)

Sen till det lite tråkigare sakerna såhär veckan innan SM; Jag brukar aldrig få för mig att klaga, men islägesrapporterna m.m på Skinnkrokens hemsida lyser med sin frånvaro, och det känns tråkigt för pimpelsporten som sådan att inte uppdateringar sker dagligen såhär nära inpå helgen. Men det bevisar kanske bara att CFC:s arrangemang för två år sedan, med dagliga uppdateringar om fisket,isförhållanden och allt runtomkring i flera månader i förväg här på bloggen, var något av ett unikum för att höja tempen inom pimpelsporten...

//Martin

Storm sa...

Gästrikeviken !

Är den vik som är så långt bort du får gå ( kolla skinnkrokens hemsida med gränserna .

Jösses va mycket tokigt folk det finns i dessa kretsar.

Visst har jag varit på Tisjön, o jä-lar vilka minor o framgångar man varit med om. Har i.a.f. inte rört ett spö på 5 veckor nu o får väl skrämmselhicka om det skulle nappa.

HETT TIPPS ! Fiska en bit ut från land efter hela området så har ni stor chans att lyckas.

Alltså ! Finns inget superhett ställe någonstans, tävlingarna som varit här under S-cup har lika många olika vinnare som fiskeplatser.

Hae't Gött !

FS sa...

Jag och Lundberg i botten på omröstningen Knepigt att jag ska stå i 35 ggr pengarna mot Stormens 2 ggr Ja ja vi får se hur det går.

Ang föret så har jag en ide om var för det inte skrivs nått.
Det är så okristligt jävligt att det inte går att skriva ut :-)

Kjersti sa...

Ønsker alle svenske fiskevenner son skal delta på SM et stort LYKKE TIL!!!
Gleder meg til å se resultatlistene :o)

Hilsen fra Kjersti Solli

Anonym sa...

@alla professionella tafsfiskare!!

Vilken dimension på lina rekommenderas som standard till blåmyskorna? Snabbt svar önskas, sitter just och trasslar med grejerna./Peter

Anonym sa...

så tunn du törs

Mattias sa...

Snöläget på Tisjöns just nu är:
Tunggått inne vid land ca 10cm vatten+30cm snö. Mitt på sjön mycket bättre, hårt och 2-10cm snö.

Anonym sa...

Är det någon som har koll på hur mycket segrarvikterna har legat på senare år. gotland

jesper sa...

Sammanfattning av segervikter så långt mitt minne sträcker sig. Tänk på att S-cup alltid kör 5 timmar max 100-130 deltagare och ofta hela sjön.

2009:
1: 12,9kg
2: 8,8kg

2008:
1: 3,8kg
2: 6,3kg

2006:
1: 7,5kg
2: 9,9kg

2005:
1: 13,3kg
2: 6,7kg

Detta var högsta vikterna och det är ofta det varit stora avstånd bakom högsta vikten.

FS sa...

Tillägg på Jespers lista.
Maxtappad sjö.
V16 nu v11
Åtminstone ett töväder innan.

Oj nu blir jag så där obotligt pessemistisk som jag bra blir när jag tänker på SM i Malung.
Kort resume för de som glömt mina tidigare resultat där.

91 SM trad mete fick 2 fiskar kom 2a han som vann hade 3 fiskar.

93 hade typ 1kg vann överlägset 60% av startfältet var utan fisk.

2003 oj vad det nappade kom 7a på 3.4kg

2007 var på den där rödingssjön och snurrade fick nått på 4hg och kom på övre halvan.

Jag har alltså flera hyfsade placeringar i Malung men inte fått ihop 5 kg på alla försök och folk undrar vad jag har imot SM där!?!

Har tafsar med 0.08 ifall man skulle komma i kontakt med årsynglen på allvar...

 
Google