onsdag 5 mars 2008

Björköfjärden summering.

Som avslutning på filmerna från B-fjärden kör vi en repris som bäst återspeglar fisket där.
Frida köttar med 55an och 3krok och 2x Fredrik fyller lådorna!

Då börjar det dra ihop sig till årets höjdpunkt på pimpelsäsongen. 2007 var året med de sämsta isarna på väldigt, väldigt länge. 2008 är året som slog 2007 i uselhet med hästlängder. Man har fått leta sig en bit upp i landet för gångbar is. Tur då att årets Pimpel-SM går i Norrland. 30-40 cm is och bara lite snö ger perfekta förutsättningar. Fisket på Björköfjärden har varit bra sedan isen lade och det nappar fortfarande sjukt bra. Tävlingsvattnen är nu stängda fram till SM och väl där tror jag att många kommer att förvånas av det otroligt fina fisket som B-fjärden bjuder på.

Vi har ju fiskat ganska så många ggr på B-fjärden denna säsong och fisket har varit sig ganska så likt hela vägen fram tills nu. Nämnas bör väl att det är mycket mer fisk mellan 1-2hg nu än för 2 månader sedan. Cfc har jobbat hårt nu mot slutet för att tävlingarna ska bli så bra som möjligt. Det ska väl finslipas ända in i kaklet men i stora drag är det klart. Prisbordet är i en klass för sig! värdet har passerat 100.000:- så placerar man sig i toppen så får man något fint med sig hem.

Så vitt vi vet har det varit sparsamt med tävlande som tagit chansen att träna på Fjärden men är man på hugget kan man få en bra uppfattning hur fisket är bara genom att läsa och kolla filmer här på bloggen. Tanken är att få upp intresset för årets SM men även pimpelfiske i allmänhet. Dessutom vill vi visa upp ViM Pirken och hur man kan tänka när man ska välja modell eller storlek på pirk under olika förhållanden.

Omröstningen är snart tillända och det ska bli intressant att se hur väl den återspeglar verkligheten. Vi tror att pirk med trekrok är lite väl stor favorit! Men ingen har facit ännu...


4 kommentarer:

Anonym sa...

hej!!djupkarta över öjen??? har ni lyckats jaga tag i någon..

Anonym sa...

Sorry det finns ingen att uppbringa men som jag minns det så är det både djupt och grunt där :-)

Anonym sa...

Kul med sånt prisbord på SM, men vad är det för klubb som drar sig ur paralellen på Söndagen. Dålig stil, tur att ni orkar dra ett sånt stort lass, kämpa på och lycka till....

Anonym sa...

Competition fixar paralellen själv

 
Google