söndag 2 mars 2008

Vinterfiske på Bergundasjön!




I dag bestämde vi för att utmana vädergudarna! Det såg ganska hyfsat ut när vi vände i båten efter att bröderna Aukland gjort rent hus i Dalarna. Solen tittade fram mellan regnskurarna och vinden var beskedlig.
Tobias Johansson känner sjön väl efter flera göspass och vi började med några stopp "inomskärs". Ett napp på Tobbes jigg var allt och vi beslöt oss för att testa djupkanterna mitt på sjön istället. Självklart möttes vi av ösregn och en allt mer irriterande vind. Det blev till slut outhärdligt när regnvattnet tvingar sig igenom goretexen och rinner längs ryggen!
Jaja, man fick ju blöta ner SM-grejerna, frysa lite och snacka fiskehistorier. Tobias är en duktig pimplare och var totalsegrare när SM gick på Mjörn i Alingsås. En riktig klassisk solskenshistoria : springa 45minuter ut, fiska skiten ur alla andra och kuta tillbaka! Vi rundade av dagen med att hatprata väder över en latte.../Fredric Ankarberg

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man skulle nog bli fotomodell! ;-) Ser verkligen ynklig ut. Tänk vad livet hade kännts bättre med ett par abborrar!? Vi får ta dem nästa gång, de måste stå och trycka där längs kanterna...

Anonym sa...

Trist att bli utan fisk! FF är inget man strävar efter men det händer! Strongt att ta sig ut iaf.
Jobba på med formen inför SM.
Det är ju bara 12 dagar kvar.

Anonym sa...

vi kryssade ju i den lilla inbördes tävlingen.
Det handlar ju inte om att dra en jäkla massa fisk, de bästa sjöarna är när det är jämna vikter och så var det den här dagen på Bergunda:-)

 
Google