måndag 9 februari 2009

Premär för Braid

Allt fler börjar smyga över till flätlinorna istället för nylon och visst är fördelarna många!
Lite ovant i början när man faktiskt känner att en tiogrammare pillar 8 meter ner.
En del negativa saker som isig lina och allmänt krångel förespråkas konstigt nog av pimplare som faktiskt aldrig själva testat:-/.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Har länge tänkt berätta att jag allt som oftast fiskar med stumlina men det har aldrig blivit av. Ska kosta på mej en film med detta fiskesätt längre fram när fisken har börjat att nappa. Kan redan nu säga att praktiskt taget alla stora påsar som jag vägt in de senaste har fångats på just stumlina så det går... och gärna bättre.

Ett exempel är Revsundsjön där jag oftast fiskar på runt 10m djup och fisken är mellan 100-200g och i de hål där det nappar så ska de bara slitas upp så fort som möjligt. Då tenderar även den starkaste 0.25mm nylon lina att sträcka ut sig och bli helt sönderfiskad med trassel som följd. Detta händer aldrig med stumlina dessutom så känner man ju nappen mycket bättre (jag som inte ser ner till hålet fiskar ju på känn).

Anonym sa...

Jag har fiskat lite med stumlina på mina tyngsta pirkar men den linan jag använt är en ron Thompson hyperstrong ice 0.16mm. tycker den "smetar" och suger vatten och dessutom trasslar det mycke för mej iaf.! dessutom frestar det kroken om man drar på någon bättre abborre tycker jag.
Har du testat den här mustad linan Fredrik? är lite sugen på att prova den..

Anonym sa...

Enig !
Det er nok stor forskjell på stummeliner. Skulle vært interessant å finne en line som ikke fryser og blir stiv på spolen.

Skal på Mjøsa i morgen (20m ) og det er meldt -14 gr. Skal bli spennende å se.....

Anonym sa...

jag har inte provat denna lina men är såker påatt den är bra då dessa linor tenderar att bli bättre efter varje uppdatering.

Anonym sa...

Jag har testat den och har bara bra erfarenheter. Tyvärr har jag inte haft möjlighet att prova under "extrema" förhållande med 15 minus. Det blir gärna inte det i Växjö längre :-/.

 
Google