måndag 21 januari 2008

Lag-SM 2000 mini-nostalgi...


Den här lite anspråkslösa(?) kroken har vunnit satans mycket genom åren.

Om jag inte minns fel så körde ett av topplagen på SM år 2000 på Mälaren med den.


Hur som helst tänkte jag ta in den i webshopen igen efter en tids frånvaro.


"-Har du inte den där guldkroken längre? Du vet, den där med gult-orange å grönt..."


Jo, nu har jag den igen.

28 kommentarer:

Börje sa...

På tal om krokar undrar jag lite om tafspirkar som du berättar om. Är det glidpirk du menar?
Finns det några bra sådana att få tag i?

Fiskarna sa...

Jag tror du menar att jag nämnde att nya 55:an funkar som tafspirk?
Det gör den under förhållanden som på Björköfjärden. Snabbt ner och med rejäla balansare under. Jag kommer lägga in exakt samma balansare i shopen denna eller nästa vecka.
Glidpirkar har jag gjort tidigare en hel del men det är några år sen och inget som jag kommer att återuppta pga tidsbrist.
Jag tror det är lite knepigt att få tag i nåt vettigt när det gäller glidpirk.
Jag har ett lite udda tips på vanlig tafspirk. Försök få tag i den gamla Carlo-pirken. Räta ut den i ett skruvstäd el. likn. och du har en tafspirk som funkar riktigt bra! (Annars finns ju finska K-1 och K-2.Tokdyra.)/FA

Anonym sa...

Måste bara dementera uppgiften om att vi skulle använt den där kroken. Har aldrig sett den tidigare. Men den hade säkert funkat. Helt okey i färgsättningen. Det gäller ju att vara där fisken är.

Fiskarna sa...

Ok gren, jag litar på dig även om jag var ganska säker så kan jag ha blandat ihop krokar, lag å olika SM :-).
Men det var nåt lag med framskjuten placering som köpte ett större antal efter Mälaren, det är jag sten på.../FA

Anonym sa...

Tycker det är ganska löjligt att gå efter gamla resultat då man ska ta fram en sm-krok!Dom som fiskat mycket vet att det gäller att tro på sina egna grejor och jobba med dom!Som en av Sveriges största kroktillverkare kan jag bara säga:Kör på det ni tror på eller fiska orangt och blått eller blått och vitt!Och för ni som inte tänker meta!!Rör väldigt lite på grejorna och ha snabba pirkar och sök av mellan djupen!Sen kan man ju undra hur i helvete man kan utse den svenska mästaren i pimpel på en fjärd??Det är rent ut sagt löjligt!!!

urbankroken sa...

kör på Jörgen

urbankroken sa...

Tycker den här bloggen är riktigt bra!Även om man är lite väl fixerad vid ovansiljans sfk och Jörgen Storm!

Fiskarna sa...

Jag ville bara informera att en krok som varit populär och efterfrågad tidigare nu åter finns i sortimentet. Den har inget med årets SM att göra. Huruvida den funkar bra på Björköfjärden och Lag-SM har jag ingen aning om eftersom vi inte har testat den där.

Kul att du gillar bloggen urbankroken!
Alla som tävlingspimplar vet att Storm och resten av Ovansiljan är supergrymma pimplare, därför kommer de rätt ofta in i diskussioner om tävlingar. Det ser jag bara som positivt :-)

Anonym sa...

Ska väl kanske hålla mig undan ett tag så lungnet lägger sig !

Annars tycker jag som du att man måste sätta ett högt betyg på bloggen när så många mästare lägger kommentarer. Jag menar Gren, Jesper o.s.v ! Hårda grabbar och goda kamrater.

Hae't Gött !!

Anonym sa...

Sorry ! Glömde väl kanske nämna dig Fredrik o Fredrik och även en till Fredrik. Sist men absolut inte minst Urbankroken !

Hae't Gött o Gonatt !

Anonym sa...

Löjligt att ha SM på en fjärd???
Blir nästan förbannad över ett sådant uttalande!!!
Som det nu var så fanns ingen arrangör till pimpel SM 2008 och då tog jag på mej ansvaret för att det skulle bli ett!!!
Att det dessutom går på ett otroligt trevligt och rättvist vatten är ju bara bra.
Rätta mej gärna om jag tänker fel.

Anonym sa...

Fredrik, du ska ha all heder för att du tar ditt ansvar och ser till att det blir ett Pimpel-SM! Om vi alla tävlingspimplare tog en liten del av det ansvar som du tar så skulle svensk tävlingspimpel få ett enormt lyft! Lycka till med jobbet med SM, blogg osv!

Anonym sa...

Förstår inte heller varför det skulle vara problem att ha SM på en fjärd? Tog kommentaren som en skämt först. Men en fjärd verkar klart bättre än en stor tjärn som ifjol.

Jävligt starkt jobbat Fredrik att se till att det blir ett SM oavsett om vi skulle ha fiskat i ett badkar.

Kroken ser ju fin ut men jag minns inte någon i vårt lag (2:a) skulle kört på den.

Fiskarna sa...

Det var nån som införskaffade den innan Lag-SM 2000 och resten av laget köpte upp ett gäng efter tävlingen. Fan att jag inte kommer ihåg säkert vem/vilka det var...jag får väl försöka vinna själv i år istället med skiten om inga andra vill kännas vid den :-)/FA

Anonym sa...

En kanon blogg, trevligt att se lite pimelfiske .
Har upplevt ca 20 SM och tycker det är trevligt att Sm går på en sjö ,fjärd eller en göl med gott om fisk, finns inget tråkigare när det inte finns någon fisk 2006 års Sm tex , tydligen var inte 2005års Sm i luleå också löjligt , det var kanon i luleå även om vädret inte var det bästa.
Hoppas på ett bra sm 2008

urbankroken sa...

Hörde nåt rykte om att ni skulle ha dålig is på B-fjärden stämmer det?Vidare så hoppas jag att ni som arrangerar i år kvalar in till Norsjö 2009!En äckligt bra sjö som jag fiskat mkt på och med en snittvikt på 30-50gram!Sen hoppas jag på ett sm på Tavelsjön en av Sveriges bästa sjöar!Keep up the good work,roligt att se att det finns fler drivna fiskare!Känns som vi är ett utdöende släkte ibland... MVH UBBE

Anonym sa...

Isen är bra det kan du ge dej på nästan 30 cm i dag.
Det tog faktiskt lite på den under det senaste varmvädret men nu är det kallt och det är bara tjärnis rakt igenom. På Öjen är det nästan 40 cm. Snöfritt på bägge men det lär väl ändra sig.

Anonym sa...

har ett jävla problem med att bloggen inte accepterar mitt lösenord är det vanligt?MVH Urbankroken får väl skriva under anonym och signera med urbankroken antar jag!

Anonym sa...

Låter ju bra att ni har så pass bra med is!Hörde att du fiskat mot en bekant till mig i helgen!Hans Magnusson vet du vem det är?Då jag av dom flesta är erkänt bäst på att göra 3-krok så tänkte jag skicka några prover till dig!Alltid kul att skicka till nytt distrikt/folk!Är du sugen på att prova?? MVH URBANKROKEN

Anonym sa...

klart att jag känner JÄTTE Magnusson. har fiskat med/mot han i 15år. Brukar fiska i samma omr. som hans fru på många tävlingar. Verkar som vi har liknade taktik många gånger.

Anonym sa...

URBANKROKEN sicka ett mejl på tavling@pimpelsm.se

Anonym sa...

Jätte och jätte är 5cm längre än han!och lite slimare!Jävla skit att min användare inte funkar!!men vafan lika bra va anonym!

Anonym sa...

Trevlig blogg!!! kroken ni talar om är mycket lik en krok som en bekant till mig uppfann 84 och den kallas 84an här nere i Köping.

Fiskarna sa...

Tja P e3!
Kul att du gillar bloggen!
Det är nog en lyckosam färgkombination helt enkelt. Den här gör en fiskekompis/kroktillverkare i Mörlunda som heter Leif Carlström. För övrigt en trevlig prick!

Anonym sa...

det blev lungt på bloggen, mera bilder på bra krokar skulle va kul!

Anonym sa...

Mycket prat om krok, jag tror ändå pirken är det avgörande för framgång. själv håller jag anderspirken som andrahandsfavorit efter suveräna vim, synd bara att den nästan är omöjlig att få tag, eller är det någon som känner någon som säljer den än??? fler som tycker som jag.. hälsn. en som hatar värmen..

Anonym sa...

håller med.. etersom anderspirken inte tillverkas vad jag vet så är de lurigt o få tag i,, vet att fredlund ca carlsson har haft ett lager men nu sålt slut på detta!!!men som tur är finns nu vimen. vem gjorde ANDERSPIRKEN??? någon som vet..

mankan sa...

Görans sportfiske i Eskilstuna säljer Anderspirken Orinal, 39,43mm

Jag var inte till honom o köpte ett gäng då jag vart på jakt efter den i många år.
Men den såg inte riktigt ut som den anderspirken jag har.

Han ringde upp killen som tillverkar den om framförde mina klagamål =) Men mina gamla "anderspirk" vet ja inte vad det är för pirk. Den har årtalaen 87,91,95,96 stansat. men den är 45mm och smalare och fylligare nertill med lägre tyngdpunkt, samt veck hela vägen på framsidan.

De ja köpte nu var plattare och bredare och bara veck halvvägs.

Men jag har börjat tillveka mina egna kopior av min favorit som jag trodde var en anderspirk på 45mm, gjorde även en på 58mm ja ska prova i jämtland.

 
Google