fredag 20 februari 2009

Kaptenen inför NM


Hej Jesper.
Ärofullt uppdrag du fått!
Mycket bra lag på papperet men många individualister hur ska det hanteras på tävlingarna?
Tackar!

Fantastiskt duktiga pimpelfiskare hela bunten. Det gäller att lyssna på vad deltagarna själva vill, man kan ju inte bara placera ut folk på sjön hursomhelst och tro att de ska fiska bra. Man måste få alla att inse att det är lagtävlingen som räknas först så att man fiskar med lagets bästa i tanken hela tiden.

Många läsare har kanske inte full koll på tävlings programmet hur ser det ut?

Under fredagen kommer det hållas en öppen tävling på norra halvan av Norasjön. 11-14. Efter tävlingen blir det öppet hus i Nora Gyttorps klubblokal. På fredagskvällen blir det samling med hela laget för genomgång av taktiken och reglerna om det nu skulle vara något som är oklart.Själva NM är på Lördagen mellan kl 10-14 och kommer att hållas på södra halvan av Norasjön.Starten blir mitt i "stan" efter strandpromenaden. Deltagarna bor på hotell ca 200m från startplatsen.Tävlingen består egentligen av 3 olika tävlingar: Individuellt klassvis, 3-manna lag klassvis samt landskampen där samtliga deltagare från varje land räknas.

Kan du kommentera fisket?

Fisket bedrivs för det mesta efter 20-30gr abborre. Trekrok fungerar alla dagar i veckan men tafs är ett väldigt bra komplement om man vill mjölka ur hålen ordentligt. Det finns även mycket grov abborre (0,7-1,5kg) men de kommer mest som bonusfiskar bland småabborren. Fisket bredrivs för det mesta utefter stränderna. Flaken och friliggande grund brukar inte ge så mycket den här årstiden. Individuellt högsta vikt tror jag kommer hamna mellan 8-10kg.

Kan du kommentera taktiken eller är den hemlig?

Taktiken går väl i första hand ut på att försöka få de tävlande att i grupper fiska på olika områden i sjön. På så sätt skall de hjälpa och stötta varandra i fisket. Eftersom alla deltagares vikter räknas in i totala landskampen gäller det att så få som möjligt gör en dålig tävling. Jag vill inte att deltagarna flyttar sig onödigt långt under tävlingstiden eftersom föret är tungt och det kommer att ta mycket tid i anspråk. På Norasjön skall man normalt sett fiska bra istället för att leta efter bra fiske. Under tävlingen kommer jag i första hand se till att deltagarna har bra information om hur fisket är på resten av sjön. Eftersom mobiltelefoner är förbjudna på NM kommer det bli en ordentligt promenad för min del under tävlingen.

Jag vet att sjön är ganska bra under normala förhållanden men hur ser det ut nu på sjön?

Isen håller runt 30cm med ett nästan lika tjockt snötäcke ovanpå. Det är dock bara positivt för Norasjön normalt sett. Dessutom så har den riktiga vintern gjort att vatteninflödet minskat ordentligt vilket brukar hjälpa igång fisket ännu mer. Jag hoppas och tror att Norasjön visar sig från sin bästa sida.

Vi tackar Jesper Dyberg Sveriges kapten under NM för genomgången och håller tummarna för att Svedala drar hem hela rasket.
Det Svenska laget:
Lagkapten: Jesper Dyberg
Dam-Jun. Paula Mesch, Jessica Wilhelmsson, Sabina Einarsson
Herr-Jun. Mikael Jönsson, Sonny Wiberg, Johan Svensson
Dam. Lotta Engvall, Margareth Sjöö, Monika Andersson
Herr Olle Eriksson, Stig Hillman, Jörgen Storm
Dam-Vet. Ulla-Britt Taflin, Ingegerd Lundgren, May Tomasson
Herr-Vet Sven Taflin, Sven Johnsson, Jan-Erik Persson


/Fredrik Samuelsson

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka är det som representerar Sverige?
Kommer det att finnas resultat, bilder och kommentarer ute någonstans?

Till sist: Lycka till alla skitfiskare...eller Skitfiske alla lycksökare ska det vara.

Anonym sa...

deltagarna finns ute på bloggen och resultaten är jag säker på att Jesper lägger ut på Svenska fisketävlingar ( kolla länken på bloggen)

Anonym sa...

Det går att följa tävlingen via NGF`s hemsida med liveinlägg och bilder under tävlingen!
www.noragyttorp.se

 
Google