söndag 22 februari 2009

Kul att träffa alla gamla fiskekamrater på Juttern!

Pappa Dennis försvarade efternamnet genom att vinna äldre veteranklassen.
Kalle Karlsson som var en superjunior lade av för en sisådär 5-10 år sedan. Nu fick han för sig att göra ett par framträdande som senior och började redan förra helgen med att vinna klubbmästerskapet och självklart följdes det upp med en Smålandsmästerskapstitel nu i helgen. Nu ska han gå i träda igen på 5 år och det får vi andra verkligen hoppas att han håller:-)
Mina spekulationer om knaggligt fiske på Juttern blev sanning i lördags och toppvikterna blev t o m sämre än vad jag förutspådde. Kalle vann på 3300 g sedan ett skutt ner till 2.4 och visst fladdrade det överlag!
Stimmen ute på 4-7 meter som brukar vara vinnande att pimpla på fanns inte och de som hade IQ (eller okunskap?) att fiska riktigt grunt blev belönade. 1 till 1,5 meter står det ju alltid en del fisk på men 2-3 kg som vanligtvis är looserpåse visade sig vara fullt tillräckligt denna lördag. Vi som kutade de 6 kilometrarna upp till å-mynningarna fick ett riktigt fint (och för min del välbehövligt) motionspass men var chanslösa i tävlingen.
På söndagen var det tävling på "rondellen" Borstingen några mil från Juttern och då vanns det minsann på nästan 9 kg. Då satt man hjälplös i pulkabacken med en massa fantastiska ungar runt omkring sig och med stramande lår från 2-mils promenaden från lördagen och svor inombords för att sjöarna envisas med att göra tvärtemot mina profetior hela tiden.
Det var även en tävling på Möckeln i Älmhult med en tusenlapp till tyngsta påse idag och det var tydligen tjurigt värre där också. Dryga kilot räckte. Flera fina Gösar högg däremot vilket spär på min teori att gösen tar död på abborrebeståndet i sjöarna i Småland.
Nu börjar det dra ihop sig till Superhelgen och visst längtar man dit redan! Mellandagarna i Sundsvall i år var ju smått fantastiska med ett otroligt bra fiske, mat och kamratskap.
Nästa helg är det giganten Helgasjön som ska tittas lite närmare på. /FA


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var en krona per gram på Möckeln.
Vi får snart ändra reglerna till att räkna all fisk. Gissar att göspimpel blir vinnande taktik rätt fort.

Anonym sa...

Lysande Dennis!

 
Google