fredag 29 januari 2010

Femlingen på söndag!

Åerigen en kanontävling i Östergötland på lördag för de som har möjlighet att åka dit. Åsunden vid Kårtorp är det som gäller där. Det lutar åt en kort privatfisketur på någon av hemmasjöarna för min del. Eftersom jag inte bott här i Växjötrakten speciellt länge är jag fortfarande handikappad när det kommer till kunskap om heta spots på sjöarna häromkring. Därför är de här chanserna till eget fiske ganska värdefulla.

På söndag är det tävling på Femlingen på bilden. Ser kul ut och har rykte om sig att hålla ett bra bestånd av abborre. Nu har jag inte vågat fråga någon om det är Gös inplanterad. Då kan ju förutsättningarna ändras ganska fort. Starten blir troligtvis i norra ändan och min första tanke är att hålla till på "storsjön". Andra tips någon? /FA

11 kommentarer:

Erik sa...

Den lilla runda viken i nordost med det smala sundet in ser väldigt fint ut när man går in där. Det är lätt att lägga minst en timme på att leta abborre där. :0)

Anonym sa...

MMM tror du är rätt ute om man bara ser på kartan!Tänk på detta mina 2 segrar har jag tagit på grundvatten!!Åtminstone i norrland tror jag att markvärmen gör det gynsammare för fisken!!/URBANKROKEN

Erik sa...

Innan jag råkar illa ut... Det där med lilla viken är ett internt skämt. Det ser verkligen väldigt fint ut när man är där, så det var därför jag lade minst en timme på att leta abborre överallt i den viken förra gången. Utan någon som helst framgång...

Erik sa...

Och nu fick jag ändrade besked, det blir inte Femlingen som ryktet sa, det blir Sandören istället.

Nicklas sa...

Sandören, vet du något om den Erik?

Erik sa...

Aldrig varit på Sandören, men den ligger vid Husjön, och är ungefär dubbla storleken. Är väl ungefär samma fiske gissar jag.
Blir nog inga 5kg i alla fall.Tror jag hade 3kg första gången på Husjön, och 3hg andra gången, men då var det vatten på isen över halva sjön.

henke sa...

5 kg på sandören?...tror det kan bli tufft!

henke sa...

haha..läste för snabbt:)...precis erik, inga 5 kg där!

FA sa...

Blev hemma idag. -21.5 på kvicksilvret och inte helt återställd efter lördagen. Att springa runt och dra ner iskall luft i lungorna i 5 timmar är väl sisådär smart antar jag:-)

Jangler sa...

Kyckling

Erik sa...

Bara -21.5?
Jag hade -24 när jag åkte iväg i morse...

Kan meddela att Femlingen sparades till stortävlingen den 21/2, med 1000kr i vinst. Starten blir vid Slättö.

 
Google