måndag 18 januari 2010

Västernorrlands serien.

Den här jättevillan kostade 600:- natten! Foto: Emil Sjöberg

Då den första tävlingen på Fisksjön blev flyttad pga av kyla förra helgen så fiskades den ist. denna helg och vilket fiske sedan iaf. för Jangler som nästan kom upp till 20 kg.
Själv var jag i fel del av sjön och borrade som en galning för att hitta någon fisk alls som nappade och efter 3 timmar så sprang jag på en flat botten långt från land säkert 300m ut och där nappade det. Inte jättebra men jag mäktade med 6.2kg och det räckte till en 5e plats.

Inför andra deltävlingen på Singsjön som bara ligger en km från fisksjön så hade ju Jangler ett lysande utgångsläge med en etta även Berga som var 2a var bra med i toppen.
cfc hade hyrt vad jag trodde var en stuga men det visade sig vara ett församlingshem eller bya lokal som det stod någon stans inne i det enorma köket.
Lokalen hade 80 sittplatser i matsalen och plats för hur många som hällst att bo över.
Det humana priset av 600:- att bo över en natt var klart överkomligt sedan att det strulade lite med elen var väl ett litet minus men det vägdes upp av den goda maten och det stora antalet groggar som värmde våra frusna kroppar efter 3 timmar utan värme i "stugan"
Som sagt så var Jangler i högform och löste problemet med elen hur det gick till vet jag inte riktigt men om jag känner han rätt så kommer det säkert ut vad det lider.
Vi spelade kort och tag ett par groggar till innan det var dags för sängen.

Söndagens tävling var som sagt på Singsjön.
Få startande även denna dag men fisket är ju bra under normala förhållanden men av någon anledning så nappade inte fiske riktigt utan man fick sitta och gneta upp dem.
Utan maggot på kroken var det nästan omöjligt att få något.
jag och Berga stannade nära starten och hjälptes åt att leta efter nått fiskbart och det tog inte lång tid innan vi förstod att det inte skulle bli så höga vikter som dagen innan.
vi borrade upp ett område stort som en fotbollsplan och gick väl därifrån med 2 kg var för att sedan återvända med en dryg timme kvar och konstatera att det nu nappade mycket bättre och gärna i gamla hål.
Jag lyckades vinna på 7.5 kg och berga blev 4a på sina 6kg.
Jangler som led av dagen efter kvällen före syndromet hade 5 fiskar i påsen som vägde 250g och blev självklart sist på det.

Jag tror att det ser ut så här inför nästa helg.
Jag 6p
Berga 6p
Janne J 7p
Jens H 9p
Nisse E 11p

Marga leder förstås damklassen på 2p

/Fredrik Samuelsson

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan! Vart och när går den fjärde tävlingen? Mvh Iso

 
Google