lördag 23 januari 2010

Silvermedalj på Bergunda sjön

Det blev många planändringar innan det var dags att gå ut i morse på Södra Bergunda sjön i Växjö. Jag började ganska nära starten. Förbi första udden och ett stycke in i "döda viken". Inte ett napp hade jag men Erik Sandell fick förstås ett tiotal i första nedsläpp. Sedan blev det bara promenad och söka de första 3 timmarna. Letade upp 4 olika grundtoppar som på pappret borde hålla fisk. Efter 2 timmar fick jag en mört och en liten borre på ett litet grund i mitten. Sedan la jag trekvart i en vik som är grund och vassad. Jag trodde hårt på den här men fick ge mig därifrån med 8-10 myror. Klockan 13.00 var jag illa ute och låg nog sist av alla. Sprang ut på sista grundet som jag hade på kartan och blev överraskad att privatfiskarna inte varit här också och terrat. Inte ett hål och uppe på toppen på dryga metern fick jag de första riktiga nappen. Blandad storlek med 150 grammare som bäst. 13.10 hade jag över kilot och 13.45 och 5 hål senare hade jag 4710 gram. Sista kvarten var död. Synd eftersom jag blev slagen med 15 gram endast. En liten fiskjävel till! Å andra sidan var det ganska tätt neråt i placeringarna också så på det stora hela är jag nöjd med dagen.Nicklas Baard vann på 4725 g

Jag 2:a på 4710 gram

Jagochnamn 3:a på 3950 g

Erik Sandell 4:a på 3800 (Erik,du får rätta till listan:-)


Reservation för direkta felaktigheter. Det gula är rutten idag och de 4 gröna prickarna är de bästa hålen och egentligen de enda hålen som jag fick fisk i.

I morgon Mossjön och DM 2 i Kalmardisktriktet. Jag är redan på plats ca 400 meter från startplatsen. Övrigt i dag: Tävling på Växjösjön vanns på 3,5 kg. Inga stora på g där alltså.
Fantastisk tävling på Stora Rengen i Östergötland som värsta lågoddsaren Håkan Fransson vann på 13 kg nånting. Han är fan bra på att pimpla den där Håkan:-). Höga vikter där överlag som väntat. Skitfiske alla i morgon!! /Fredric Ankarberg

8 kommentarer:

Erik sa...

Trea var Allan K på 4685. Du slog alltså honom med 25gram, det var tufft i toppen, alla tre inom 40gram. En abborre gör skillnad...
Jag kom fyra på 3845. Full lista ligger på Borrens sida.

Jag tyckte inte det räckte där vi började och fiskade mig söderut, och slutade i det grönmarkerade området. Abborre överallt, men dels kom jag dit för sent, dels var storleken inte den bästa, det var för många små bland de större.
Sista hålet satt jag och slet för fullt, och hade säkert missat slutsignalen om du inte ringt och avbrutit mig.

FA sa...

då föreslår jag att du blir diskad retroaktivt:-) Skämt åsido, bästa stället idag anser jag vara ca 300 meter söder om där jag slutade. Där satt en sån där ovanlig privatfiskare som är riktigt mobil för omväxlings skull. Jag hade ögonen på honom och han rörde sig fort över sjön och letade systematiskt matfisk. Till slut hittade han fisken och satt stilla 1 1/2 timma. Samma avstånd från land som jag till sist också hittade fisk. Om det hade varit mer tid kvar hade jag antagligen gjort honom sällskap där nere.

Erik sa...

Kan ha varit honom jag såg då, jag såg nån som satt rätt nära spetsen på näset på den sidan. Trodde det var du och funderade på att gå över, men tyckte jag hade rätt bra på min sida med, hade jag bara hittat lite bättre hål hade jag nog varit kring era vikter med.

Nicklas var norr om dig, utanför ön. Han kom dit sent, och hade fortfarande fisk när det var slut.

Jag brukar sätta mobilen på att ringa kl.14, men det var lite bråttom idag så jag missade det.

Anonym sa...

Bra jobbat!
Man får aldrig ge upp. Hoppas jag kommer ihåg det imorn.....
/johan dammström

Nicklas sa...

Som Erik sa så fick jag tyvärr lämna kvar en massa fisk eftersom tiden gick ut. Koma dit för sent, precis som du till ditt ställe.
Insåg även att jag måste träna axlarna när man kånkar fisk längre sträckor.

skitfiske på er idag

Erik sa...

"Ryggsäcksskrylla" är det som gäller Nicklas. :)
Fick ont i både rygg och axlar även vid måttliga vikter innan jag skaffade den. Jag vet inte hur höga vikter det krävs för att jag ska få ont i axlar och rygg nu, jag har inte fått tillräckligt mycket för att få reda på det... ;)

Håkan Franson sa...

Hej Fredrik! Skulle bara tala om för dig att det var din pirk som stod för de 13,6 kg jag slet upp på Rengen. Behöver 6 nya av de små rara pirkarna som är så bra,ha de gott!

FA sa...

@Håkan, så kul att höra!!

 
Google