tisdag 5 januari 2010

Taktiken klar inför Stora Hensjön

Hoppas att jag tar mig fram i morgon bitti till startplatsen "Blötan". Här är min rutt för imorgon utritad. Svart är transport och rött är fiskeplatser som jag upptäckte under förra årets nollning. Antingen hittade jag en läcker kant eller så hade jag eller någon annan inom synhåll ett napp eller nåt:-). Vad man har lärt sig under åren: bara för att det var dåligt utav h-e här förra året behöver inte betyda lika i år. Faktum är att detta är en sjö som privatfiskare går ut och hämtar matfisk på normalt sett. Dessutom är det en klarvattensjö som hatar blankis vilket det var förra året men inte nu. Jag ser positivt på morgondagens tävling och siar om en framskjuten placering! God tur alla andra som trotsar väder o vind Trettondagen 2010. /Fredric A

7 kommentarer:

Erik sa...

Hoppas du inte går vilse, för starten är vid badplatsen uppe i nordöstra änden av sjön. Men den är ju på vägen ner till "Blötan" så förhoppningsvis ser du det när du passerar.
Södra delen av sjön är normalt inte lönt att satsa på, men du känner nog igen det när du kommer dit.

Emil_sj sa...

Hoppas det går bra där ute på isen, själv så håller man sig inne, -19,9 ute.

FS sa...

LYCKA TILL I DAG

Jag har 24.9 kalla ute så även jag är inne i dag och städar upp efter julhelgens övningar...

FA sa...

Önskar att jag också stannat inne. Det blev en repris på förra årets tävling på Stora Hånsjön. Bara några matfiskar kom upp på alla startande. Själv klarade jag bara namnet. Jag hade dåligt samvete på vägen hem att jag tog upp min 10 grammare. Jag är övertygad om att jag rubbade hela ekosystemet i sjön när jag behöll den. Nu får de arrangera hur mycket pimpeltävling som helst i Tingsryd. Jag är färdigfiskad där.

Emil_sj sa...

Fy fasen vad trist.

FS sa...

GRATTIS till fisken.
Du har verkligen tagit ett steg framåt från ifjol.
10 år till så är du med i toppen och hugger :-)
Vad högg den på?

FA sa...

tafs blåmyska strl 14. Fick dessutom 2 st mört av samma kaliber i hålet innan. Det var som att fiska i ett akvarium de där kvadratmetrarna men sen dog det ut:-)

 
Google