onsdag 27 februari 2008

9 snabba Fiskarn!


namn: Fredrik Samuelsson klubb: Competition FC

1. Vem lärde dig att pimpelfiska?


Jag är självlärd, ingen annan i min familj är intresserad av fiske men när jag var 7 år flyttade jag till S-vall och hade bara 1.5km till en sjö där jag började fiska ensam från 7 års ålder. När jag var 14 cyklade jag iväg till en fiskeklubbs lokal och knackade på och frågade om jag fick bli medlem. Det gick för sig och där träffade jag en kille som heter Egon Rongden och han lärde mej en del om tävlingsfiske.

2. Största framgång?


Pimpel SM 2004 där vi vann lagtävlingen!


3. Favorit sjö?


B-fjärden. Jag har haft många fina fisken där genom åren.


4. Högsta vikt på tävling?


19340g fick jag på B-fjärden i fjol men det räcker inte på SM då det är ännu bättre där i år!

5. Största abborre på tävling?


1645g. Fick den mitt i ett stim med 20 grammare!

6. Maggot, pinkie, blodis, öga eller ren krok?


Jag föredrar ren krok men måste man beta så måste man!

7. Ett bottennapp du helst vill glömma?


SM i Luleå gick 30min ut och stakade borren i botten i första hålet, sådant får bara inte hända!

’8. En udda pryl i din utrustning?

Jag har 21 spön i skryllan det tycker många är udda att jag sedan bara har ett märke på pirken är väl också ganska så ovanligt.

9. Ditt bästa tips till en nybörjare?


Ring Stormen han kan allt.

11 kommentarer:

Anonym sa...

hej Fredrik...måste fråga vad för sorts spön du kör med???å du sa att du hade 21st spön i skryllan???varför har du så många?är det olika linor på eller?hoppas du vinner sm kör hårt å skit fiske på dig

Anonym sa...

jag har 19 WM spön med den långa toppen sedan har jag alltid 2 st haspelspön. det är olika linor på dem jag sorterar in dem i 4 olika typer beroende på hur fisklen nappar.

Anonym sa...

var med om en konstig grej i sön när jag pimpla på grunt vatten.jag såg hur borrarna rätt stora faktist kom glidande runt pilken men vägra bita...körde med en 30mm pipa,tre krok st16 i kedja me maggot.hur skulle du gjort fredrik för att få fisken att nappa.håller tummarna för dig

Anonym sa...

Klipt av linan och börjat om!!! ner med en 55a och en 10 krok utan maggot. I söndags där jag var så fick man pimpla väldigt lite så jag skulle nog bara hållit stilla kanske upp till en minut sedan ett kort ryck om inget hänt skulle jag låta hålet vila kanske 15 min för att sedan gå tillbaka och bara hålla still ca 20cm från botten.

Anonym sa...

fiskar du 55 an på meters vatten???är det sant eller ett försäljnings trix??

Anonym sa...

Jag rättar mej efter vad fisken vill ha och inte tvärt om. har försökt tala med tröga abborrar men har aldrig lurat ut vilket språk de använder!

70+ sa...

Det där sista på 9 snabba, tyckte
jag var bra. Det påminner mig
om en händelse för flera år sedan.
Det var på Tisjön o Sälen Cup.
För mej gick det trögt, fick se en
kille en bit bort han drog fisk.
Jag gick fram till honom ganska
nervig och frågade om jag fick
titta på när han fiskade.
Det var självklart att jag fick.
Detta var Jörgen Storm
En underbar personlighet o
fenomenal fiskare.
Jag håller med dej “FISKARN”
Han kan allt.
till historien hör, att jag
var 45 fylda vid mitt första pimpel.
Hadet!

guldkroken sa...

hehe, ja jag glömmer aldrig när stormen sprang runt mig på storsjön i sandviken vid färsen ön( tror det va 98) och han inte fick så mycke fisk, och när han sedan stack i väg till en annan fläck fick han en gädda på ca 7 kg..det var nog en av mina första tävlingar! och ett av mina bästa minnen..

Anonym sa...

Stopp nu grabbar !!

Tycker Fredrik gjort det väldigt lätt för sig med att säga att jag kan allt. Har insett sedan lång tid tillbaka att man blir aldrig klok på denna sport.

Personligen har jag alltid försökt att utveckla mitt fiske, vilket innebär att delta i olika tävlingar runt omkring i detta rike. Kan med stor säkerhet säga att variationen i olika metoder o taktik skiljer sig som dag o natt i olika landsändar.

Trodde faktiskt att jag hade ganska bra koll på pimpelfisket innan jag jag började delta i ett flertal tävlingar i Finland och blev fullständigt överkörd av alla.

Vad än ni tycker o tror om pimpelfiske, så ska ni veta att det finns alltid massor att lära om man nu inte väljer att bli lokal specialist.

Tackar för alla superlativ som nämns och kan hälsa att jag kommer att fortsätta hålla min stil. Men kom i håg "Som man bäddar får man ligga"

Hae't Gött !!

70+ sa...

Jag håller med dej Jörgen, och vi kan väl avsluta denna diskussion med att konstatera din orubbliga ödmjukhet.
Hadet!!

guldkroken sa...

hur som helst tycker vi att du är duktig jörgen ;-)

 
Google